Stedenman-stedentrip-logo-wit


Tips Eindhoven

Informatie en Tips Eindhoven

Eindhoven is na Amsterdam de tweede Nederlandse stad met een online stedengids bij Stedenman. De stad is een proeftuin voor creatieve, innovatieve en baanbrekende ideeën. En daardoor een buitengewoon interessante plek voor een stedentrip, die bovendien elk jaar weer anders kan zijn!

Eindhoven is een inventieve, beweeglijke en vooral slimme stad die zichzelf meerdere keren heel creatief wist te heruitvinden. Jong en stedelijk, maar met een verleden als handels- en industriemiddelpunt. Tegenwoordig wordt de vijfde grootste stad van Nederland genoemd als motor voor de Nederlandse economie, het Europese equivalent voor Silicon Valley en een internationale koploper op het gebied van design.

Daarmee maakt Eindhoven ook grote sprongen als opzienbarende woon- en recreatieplaats en trekt steeds meer opmerkelijke nieuwkomers aan in de vorm van internationale kenniswerkers, ontwerpers en andere creatieve zelfstandigen. Dat geeft Eindhovens urban culture een flinke oppepper; het stadse leven wordt dynamischer dankzij working class heroes die eigenlijk altijd al bepalend waren voor de ontwikkeling van Eindhoven.

Grondleggers als de familie Philips, Van Doorne (DAF) en Van Abbe (sigarenfabrikant en oprichter van het huidige museum voor moderne kunst) hebben de stad groot gemaakt in de 20e eeuw, nu is het de beurt aan een nieuwe generatie Willie Wortels om de 21e eeuw te veroveren. Dat maakt Eindhoven tot een uitnodigende proeftuin voor creatieve, innovatieve en zelfs baanbrekende ideeën. En een buitengewoon interessante plek voor een stedentrip, die bovendien elk jaar weer anders kan zijn!

Je ziet weinig oude historie in Eindhoven, door een geschiedenis van fikse branden en oorlogsgeweld zijn niet veel oude gebouwen overeind gebleven, maar van het rijke recente industrieel verleden is wel nog veel bewaard gebleven. Ook had Eindhoven veel ruimte over voor grote parken en dat maakt het, versterkt door de bosrijke omgeving, een van de groenste steden van Nederland.

Daarnaast kent de stad veel verschillende musea, waarin zowel het vooruitstrevende karakter als de (voornamelijk industriële) historie van Eindhoven centraal staat. De gebouwen waarin deze musea huizen, zijn stuk voor stuk bijzondere bezienswaardigheden met een eigen verhaal.

Eindhoven heeft te veel en is te leuk voor één dag, maak er daarom een citytrip of weekendje van. Om het zoeken naar de leukste plekjes, de mooiste musea en de beste restaurants te vergemakkelijken heeft Eindhoven-Now alle tips voor de beste restaurants en hippe eetcafes, te gekke winkeltjes en alles wat je moet weten over de bezienswaardigheden en musea in Eindhoven keurig op een rij gezet.

Lees de informatie en tips van Eindhoven-Now en geniet van je stedentrip naar Eindhoven!

Bestemmingen

Over


Stedenman heeft de beste tips en informatie voor stedentrips, verdeeld over online cityguides per stad.