Over Stedenman


Stedenman specialiseert zich in online stedengidsen en reisgidsen. Actuele websites die je alles vertellen over wat je tijdens een stedentrip of vakantie in een stad of streek kunt zien en doen.

De websites van Stedenman vertellen je alles over de bezienswaardigheden en musea in een stad of streek. Je krijgt actuele informatie over evenementen en exposities, evenals nuttige informatie over weer, vervoer, hotels, campings, appartementen en andere accommodaties. Wat zijn de leukste winkels, waar vind ik de beste en meest trendy restaurants of de leukste adresjes om uit te gaan? Unieke wandelingen door de stad of streek en tips voor boeken waarin de stad of streek een rol spelen. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde stedentrip!

Online stedengidsen


Het netwerk van online stedengidsen van Stedenman heeft zich inmiddels aardig uitgebreid. Als Italiaanse bestemmingen zijn beschikbaar: Rome-Nu, Florence-Nu, Venetië-Nu, Turijn-Nu, Milaan-Nu en Toscane-Nu. Plannen voor een stedentrip of vakantie naar Spanje? Sevilla-Nu, Barcelona-Nu en Madrid-Nu zijn de Spaanse bestemmingen bij Stedenman.

Verder zijn ook Praag-Nu, Berlijn-Nu, Athene-Nu en Salzburg-Nu als uitgebreide en actuele informatiebron voor een citytrip online. De eerste Nederlandse stad met een eigen online stedengids bij Stedenman was Amsterdam en inmiddels is ook Eindhoven-Now beschikbaar. De eerste Belgische steden zijn Antwerpen en Brussel en verder zullen binnenkort ook Londen-Nu en Valencia-Nu online komen.

Informatief en actueel


Stedenman maakt deze sites onder het motto: informatief, actueel, onafhankelijk en uniek.

Informatief omdat de sites zo compleet mogelijk zijn over alles wat er in een stad te zien en te beleven is. Stedenman houdt de sites voortdurend actueel met informatie en tips over evenementen, exposities, nieuwe bezienswaardigheden, restaurants, winkels en tips. Het actualiseren gebeurt niet alleen op de site maar ook via Twitter, Facebook, Instagram en blogs. Geen geblader meer in verouderde reisgidsen, maar moderne up-to-date informatievoorziening! De sites van Stedenman zijn ook handig en snel mobiel te bekijken.

De informatie is uniek omdat hij wordt gegeven door gepassioneerde medewerkers en plaatselijke correspondenten die alles weten van hun stad of streek. Ze kennen ook de plekjes waar een gemiddelde toerist niet komt! Die actuele en unieke informatie zal voor bezoekers van de sites reden zijn om regelmatig terug te komen om te zien of er nieuwtjes en nieuwe tips zijn over hun favoriete stad of vakantiebestemming.

En dat oprichter Fred van Gansewinkel van Stedenman.nl, dertig jaar researchjournalist is geweest, helpt ook mee aan de professionaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit van de actuele berichtgeving. Stedenman is daarnaast onafhankelijk en objectief.

Strekenman


De Stedenman is ook een Strekenman, met populaire sites over toeristische bestemmingen als het Gardameer, Lago Maggiore, Comomeer en Toscane (binnenkort ook de Abruzzen in Italië en Andalusië in Spanje).

Gardameer-Nu.nl is in Nederland en België een van de best bezochte sites over het Gardameer. Gardafriends, onze community van Gardameer-liefhebbers op Facebook is in 2013 uitgeroepen tot Beste Facebook-community van Nederland (winnaar TNS Fanpage Award) en heeft inmiddels 31.000 fans!

Lagomaggiore-Nu.nl geeft alle informatie, nieuws en tips voor een geslaagde vakantie aan het Lago Maggiore in Italie en Zwitserland.
Comomeer-Nu.nl is dé online reisgids over het Comomeer in Italië.

Eigen ervaringen en tips van bezoekers van de sites zijn welkom bij Stedenman. Bij elk artikel is er de mogelijkheid om ervaringen, tips of beoordelingen te delen.

Budgetbestemmingen


Naast de eigen websites van Stedenman.nl, werkt Stedenman mee aan het nieuwe project Budgetbestemmingen.nl. Deze site geeft een overzicht van alle bestemmingen die door lowcost-vliegtuigmaatschappijen als bijv. Ryanair, WizzAir, EasyJet, ArkeFly en Transavia worden aangeboden vanuit vliegvelden in Nederland, België en Duitsland.

Het gaat inmiddels om ruim 200 bestemmingen waar je goedkoop naar toe kunt vliegen voor een stedentrip of vakantie. Op budgetbestemmingen.nl lees je hoe je een goedkope vakantie ook daadwerkelijk goedkoop kunt laten blijven en wat je op de verschillende budgetbestemmingen kunt zien en doen.

Over


Stedenman heeft de beste tips en informatie voor stedentrips, verdeeld over online cityguides per stad.