Al ruim tien maanden rijdt de nachttrein van European Sleeper drie maal per week van Brussel via Rotterdam en Amsterdam naar Berlijn. Vanaf maandag 25 maart rijdt de trein verder door naar Praag. Onderweg wordt er ook gestopt in het romantische Dresden, het spectaculaire natuurgebied Saksisch Zwitserland en in het prachtige dal van de Elbe bij Decin.

Nachttrein

De trein rijdt sinds mei 2023 drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag, vanaf Brussel en Amsterdam naar Berlijn en weer terug. Daar komen nu dus de steden Dresden en Praag bij. De nachttrein komt na het vertrek in Brussel langs de stations van Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam, Den Haag, Schiphol, Amsterdam, Amersfoort, Deventer, Bad Bentheim, Berlijn, Dresden, Decin en Praag.

De reizigers stappen om 19.20 uur in de trein in Brussel en om 22.30 uur in Amsterdam. Je bent om 06.20 uur in Berlijn, om 08.30 in Dresden en om 09.20 uur in het eerste Tsjechische station Děčín. Kort voor 11.00 uur arriveert de trein op het Centraal Station van Praag. De hele reis duurt ongeveer 15 uur.

De nachttrein biedt de reizigers zitplaatsen, ligplaatsen (couchette) en slaapplaatsen. Ontbijt is inbegrepen bij de couchette- en slaaprijtuigen. De coupés met ligplaatsen (vier of zes bedden) en slaapplaatsen (drie bedden) kunnen ook privé geboekt worden. Fietsen en huisdieren kunnen mee (bij een privécoupé). De prijs van een rit met de nachttrein is € 49,- voor een zitplaats en € 79,- voor een couchette.

European Sleeper

European Sleeper is een Nederlands-Belgisch bedrijf, opgericht in 2021 door Elmer van Buuren en Chris Engelsman. Van Buuren is blij met de uitbreiding van de route naar Praag. “Ons doel is om elk jaar nieuwe bestemmingen toe te voegen aan de routes van de nachttrein. Om zo te zorgen voor een duurzaam en comfortabel alternatief voor het vliegtuig en de auto.” Een van de plannen van European Sleeper is om een treinverbinding naar Zuid-Frankrijk en Barcelona te realiseren.