Stedenman-stedentrip-logo-wit


Tips Athene

Informatie en Tips Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland en de regio Attica. De stad is ideaal voor een korte stedentrip. Het leuke van Athene is dat bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten op een betrekkelijk kleine afstand van elkaar staan: de Akropolis met het Parthenon, de traditionele en levendige wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, het oude Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de Likavitos heuvel en de tempel van de Olympische Zeus.

In Athene komen oud en nieuw samen. De indrukwekkende geschiedenis van Athene die nog steeds overal zichtbaar is mengt zich met de hedendaagse Griekse cultuur. Wanneer je de Akropolis en de Antieke Agora bezoekt en rond dwaalt door de mooie straatjes van de historische wijk Plaka waan je je in een andere tijd. In de wijk rondom het Monastiraki-plein proef je letterlijk de sfeer van het hedendaagse Athene. Het moderne vliegveld, de uitstekend verzorgde en snelle metro en de autovrije winkelstraten maken duidelijk dat de Griekse hoofdstad met de tijd mee gaat. Trek er minstens een paar dagen voor uit om je onder te dompelen in de Griekse cultuur en te genieten van alle schatten en heerlijkheden die Athene te bieden heeft!

Athene-Nu biedt alle informatie over de bezienswaardigheden, musea, markten en tentoonstellingen in Athene. Uiteraard geven we je ook tips voor uitstapjes, de beste restaurants en hotels, goede koffie en de leukste winkels! Wie zich wil laten verrassen volgt de tips van inwoners van Athene of loopt een van de thematische wandelingen. Daarnaast is er voor boeken die zich afspelen in Athene of door Griekse schrijvers zijn gemaakt uitgebreide aandacht. De website wordt voortdurend actueel gehouden, zowel vanuit Athene als vanuit Nederland. Athene-Nu wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe bezienswaardigheden, musea, restaurantjes, hotels, exposities, evenementen en insiders tips. Neem een kijkje en geniet van alle moois dat Athene te bieden heeft!

Bestemmingen

Over


Stedenman heeft de beste tips en informatie voor stedentrips, verdeeld over online cityguides per stad.