De IJslandse luchtvaartmaatschappij Wow Air vliegt vanaf 2 juni 2017 ook op Brussels Airport. Belgen kunnen met Wow Air naar zes steden in de Verenigde Staten vliegen, wel met een tussenstop in Reykjavik. De zes steden die Wow Air aanbiedt, zijn New York, Baltimore, Boston, Miami, San Francisco en Los Angeles. Volgens Wow Air kan een enkeltje al vanaf 170 euro, dus 340 euro heen en terug. Een enkele vlucht naar Reykjavik heeft een basisprijs van 59 euro. Voor een enkele vlucht naar bestemmingen aan de Amerikaanse oostkust, zoals New York, Boston, Washington, Montreal, Toronto of Miami, wordt een prijs van 149 euro gehanteerd. Voor bestemmingen aan de Amerikaanse westkust – Los Angeles of San Francisco – wordt een tarief van 179 euro gerekend.

Blij

“WOW Air is één van de snelstgroeiende airlines in Europa. We zijn blij dat we vanaf 2 juni 2017 ook België toe kunnen voegen aan ons altijd groeiende netwerk aan beide kanten van de Atlantische Oceaan”, zegt Skúli Mogensen, de CEO van WOW. Vanuit Brussel worden het hele jaar door vier directe vluchten per week aangeboden naar Reykjavik; op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. De vlucht vanuit Reykjavik komt om 11.35 uur aan in Brussel en zal om 12.25 uur weer richting IJsland vertrekken. De vluchten duren iets langer dan drie uur en worden uitgevoerd met een Airbus A320 of een A321. De Airbus A321 beschikt over 200 stoelen, de A320 is iets kleiner met 174 stoelen. Deze toestellen worden meestal voor vluchten binnen Europa ingezet en zijn goedkoper in de aankoop en het onderhoud dan grotere vliegtuigen. Door een tussenstop in Reykjavik kunnen de vliegtuigen echter ook op transatlantische routes worden ingezet, zodat de kosten kunnen worden beperkt. Alleen voor vluchten naar San Francisco en Los Angeles wordt op een grotere Airbus A330-300 beroep gedaan.

Over WOW Air

WOW Air is een IJslandse lowcost vliegtuigmaatschappij die sinds 2012 vanuit thuisbasis Reykjavik vluchten naar Noord-Amerika en Europa aanbiedt. Het vluchtschema van WOW Air maakt de Verenigde Staten en Canada een stuk beter bereikbaar voor de Belgische en Zuid-Nederlandse reiziger door de aansluiting op de vluchten vanaf Reykjavik naar de Oostkust: New York, Boston, Montreal, Toronto, Washington D.C. en Miami. Voor vluchten naar Los Angeles en San Francisco kan gebruik worden gemaakt van de WOW Air stop-over, waarbij het mogelijk is om IJsland te ontdekken alvorens zonder extra ticketkosten door te vliegen naar de Noord-Amerikaanse Westkust.

De IJslandse maatschappij zal dit jaar ongeveer 1,6 miljoen reizigers vervoeren. Voor volgend jaar worden 3 miljoen passagiers in het vooruitzicht gesteld en tegen het einde van dit decennium wil Wow Air 6 miljoen passagiers per jaar vervoeren. Daarmee zou de maatschappij 10 procent van het luchtverkeer tussen Europa en Noord-Amerika voor zijn rekening nemen. De maatschappij vliegt ook op Schiphol; nu nog één keer per dag, vanaf komend zomerseizoen twee keer.