Goed nieuws voor Italië-liefhebbers! Na twaalf succesvolle edities van het Italië Evenement in het voorjaar (mei) bij Kasteel de Haar in Haarzuilens, krijgt het ‘Italiaanste’ feest van het jaar voor de eerste keer ook een indoor wintereditie. Op 14 en 15 november zal de EXPO in Houten gastheer zijn van ‘Sapori d’Inverno’, de winterversie van het Italië Evenement. Hier staan de winterse keukens van Italië centraal, net als vakanties en wintersport, maar uiteraard ook een voorproefje op de feestdagen, met heerlijke wijnen, Italiaanse delicatessen en accessoires.

Proeven

Tijdens Sapori d’Inverno worden winterse kookworkshops gegeven, door onder anderen Antonella Barbella. Doe inspiratie op voor het kerstmenu, koop de beste delicatessen en kies meteen de bijpassende wijnen. Bij de vele wijnstands staan vinologen klaar om je te laten proeven en je advies te geven voor de beste wijn/spijscombinaties. In het Teatro Da Gustare kun je aanschuiven voor proeverijen van ambachtelijk bier, mooie wijnen en bijzondere delicatessen.

Op de podia en pleinen van het evenement zullen optredens worden afgewisseld door (mode)shows en andere vormen van entertainment. Zoals het Italië Evenement in Haarzuilens de zomer inluidt, zo zal het evenement in Houten de opmaat vormen van sfeervolle wintermaanden. De wintereditie biedt dan ook vooral inspiratie voor keuken, kerst en reiskoffer.

Praktische info

Het Italië Evenement Sapori d’Inverno 2015 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 november in Expo Houten (Meidoornkade 24, Houten), beide dagen van 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,50 per persoon (in de voorverkoop 10 euro). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Je kunt gratis parkeren op het Expo-terrein. Kaartjes zijn te koop via deze link, bij Primera of aan de kassa van Expo Houten. De volgende zomereditie van het grootste Italiaanse evenement van de Benelux zal plaatsvinden op 20, 21 en 22 mei 2016.