Ruim zes op de tien vakantiegangers (63%) checken eerst of er wifi beschikbaar is op de accommodatie voordat ze die vastleggen. Op vakantie is het gebruik van WhatsApp het meest populair. Van een op de vijf werknemers wordt verwacht dat ze bereikbaar zijn voor hun werk. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder ruim 1000 Nederlanders.

Gratis wifi belangrijk

Zeven op de tien vakantiegangers houden rekening met het feit of er wifi aanwezig is op de accommodatie. Daarvan geeft 72% aan dat het een grote tot zeer grote rol speelt. Als een accommodatie aan alles voldoet, behalve gratis wifi, dan boekt 14% zelfs iets anders. Meer dan de helft geeft aan in dat geval te betalen voor wifi. Een hotel of camping zonder wifi is niet meer van deze tijd, vakantiegangers gaan ervan uit dat er wifi is en dat het gratis beschikbaar is, zo blijkt uit het onderzoek.

WhatsApp meest populair

Negen op de tien vakantiegangers maken gebruik van internet op vakantie. Men gebruikt in de meeste gevallen (87%) de smartphone. De helft gebruikt ook weleens de tablet en bijna één op de drie vakantiegangers (31%) neemt de laptop mee op vakantie. De top 3 dagelijkse online bezigheden op vakantie zijn WhatsApp (51%), social media (41%) en de weersverwachting bekijken (39%).

Doorwerken tijdens vakantie

Drie op de tien vakantiegangers met een baan werken door tijdens de vakantie. Eén op de tien doet dit zelfs dagelijks. Het gaat hierbij vooral om mails checken en beantwoorden. Van één op de vijf verwacht de werkgever dat ze bereikbaar zijn tijdens de vakantie. In negen van de tien gevallen werkt de vakantieganger op de accommodatie zelf. Deze aantallen blijven de laatste jaren stabiel.