De 38ste editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen was ook dit jaar weer een groot succes. Verspreid over vier avonden waren ruim 330.000 vuurwerkliefhebbers uit binnen- en buitenland afgereisd naar de badplaats bij Den Haag om te genieten van 8 spectaculaire vuurwerkshows. Men genoot twee weekenden lang volop op en rond de boulevard van muzikaal entertainment door o.a. de Crazy Piano’s en de prachtige vuurwerkshows, die de lucht van Scheveningen tussen de klok van 21.45u en 22.30 uur spectaculair kleurden.

Acht landen, waaronder Nederland, Polen, Japan, België, China, Frankrijk, Portugal en Spanje, gingen de strijd met elkaar aan in de verkiezing van mooiste landenvuurwerkshow. Uiteindelijk ging Spanje er met de titel vandoor. De winnaar van dit jaar mag de titel tijdens de volgende editie wederom verdedigen.

Indrukwekkende 1 minuut stilte

Op de laatste zaterdagavond volgde na de vuurwerkshow van Portugal, voorafgaand aan de vuurwerkshow van Spanje, een indrukwekkende 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Barcelona.

Meer informatie over Den Haag en Scheveningen lees je op DenHaag-Nu.