De Spaanse vliegtuigmaatschappij Vueling heeft vier Budgie awards gewonnen op het World Low Cost Airlines Congres in Londen, waaronder die voor beste luchtvaartmaatschappij. Naast beste luchtvaartmaatschappij van het jaar, heeft Vueling ook de awards voor beste aanbod voor zakelijke reizigers, beste sales en distributie en beste klantloyaliteitsprogramma gewonnen.

De Budgie awards zijn in het leven geroepen om de inspanningen en prestaties van lowfare luchtvaartmaatschappijen te belonen. Deze maatschappijen nemen nu een derde van alle commerciële vluchten ter wereld voor hun rekening. Vueling was genomineerd samen met andere luchtvaartmaatschappijen als Ryanair (Ierland), Norwegian (Noorwegen), Easyjet (Engeland) en Spirit and Southwest (VS).

Nederland is op dit moment Vueling’s op twee na grootste internationale markt na Frankrijk en Italië. In Nederland vliegt Vueling op negen bestemmingen vanaf Schiphol Amsterdam Airport: Barcelona, La Coruña, Alicante, Bilbao, Ibiza, Malaga, Palma de Majorca, Sevilla en Valencia. En vanaf Groningen Airport Eelde naar Barcelona. Via de thuishaven Barcelona zijn vervolgens vele overstapvluchten mogelijk, onder andere naar Marrakech.

Lees binnenkort meer over de bestemmingen van lowcost vliegtuigmaatschappijen vanuit Nederland en directe omgeving (Weeze, Brussel) op Budgetbestemmingen.nl.