De Spaanse low-budget vliegmaatschappij Vueling, onderdeel van de International Airlines Group (IAG), gaat vanaf 3 december 2021 vliegen tussen Schiphol en Praag. De Tsjechische hoofdstad wordt vanaf dan vier keer per week bediend. Naast KLM en easyJet wordt Vueling de derde vliegmaatschappij die vanuit Schiphol naar Praag vliegt. Keuze genoeg dus voor een leuke stedentrip naar Praag!

Vueling

De vluchten van Vueling van Schiphol naar Praag zullen worden uitgevoerd op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De indicatie van het vluchtschema is dat op dinsdag en zaterdag de vlucht om 07.00 uur vertrekt vanuit Amsterdam. Op vrijdag staat de vlucht gepland om 16.30 uur en op zondag om 18.15 uur. Vueling voert haar vluchten uit met toestellen uit de Airbus A320-serie. Praag wordt de eerste Vueling-bestemming vanaf Schiphol die niet in Zuid-Europa is gelegen.

Zuid-Europa

Het Spaanse Vueling Airlines vliegt sinds oktober 2005 van en naar Schiphol. De eerste vlucht van Vueling naar Amsterdam kwam uit Barcelona. Zuid-Europese steden vormen dan ook de belangrijkste bestemmingen in het netwerken van de maatschappij. De luchtvaartmaatschappij is vanaf eind dit jaar actief op dertien bestemmingen vanaf Nederland. Vanaf Schiphol kun je met de luchtvaartmaatschappij reizen naar Alicante, Barcelona, Bilbao, Lanzarote, Malaga, Santiago de Compostela, Tenerife, Valencia, Rome, Florence, Lissabon en vanaf eind dit jaar Praag.