De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat vliegen vanaf Eindhoven Airport. Vanaf april 2016 gaat de maatschappij vluchten uitvoeren tussen Barcelona en Eindhoven. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag wordt een Airbus A320 ingezet, die plaats biedt aan 180 passagiers. Vueling wil de route het hele jaar door uitvoeren, met drie vluchten per week in de winter en vier in de zomer. De eerste vlucht vertrekt op vrijdag 29 april 2016. Voor Eindhoven Airport is Vueling een nieuwkomer.

Barcelona

Nieuw is de bestemming voor een stedenrip Barcelona niet voor Eindhoven Airport, want Transavia biedt al dagelijks een vlucht aan naar de Catalaanse metropool, die geliefd is bij Nederlandse toeristen. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven op Girona en Reus, op wat grotere afstand van Barcelona. Wel zijn straks veel nieuwe bestemmingen op het Iberisch schiereiland te bereiken met een overstap in Barcelona.

Eindhoven Airport verwacht de relatie met Vueling de komende jaren verder uit te breiden. Daardoor kan ook het aantal rechtstreeks bereikbare steden in Spanje toenemen. De Spaanse prijsvechter behoort tot hetzelfde luchtvaartconcern als British Airways en Iberia. Flip Estourgie, commercieel directeur van Eindhoven Airport, is verheugd en noemt Vueling “een sterke maatschappij met een zeer uitgebreid routenetwerk naar zowel goede zakelijke bestemmingen als aantrekkelijke leisure bestemmingen. Met Barcelona als start hopen wij de relatie met Vueling de komende jaren verder uit te breiden.”

Maastricht

Vueling gaat in 2016 ook vanaf Maastricht Aachen Airport naar Barcelona vliegen. Die vluchten starten vanaf 2 juni 2016. Het gaat om een frequentie van drie vluchten per week. Vueling biedt tarieven aan die starten bij 24,99 euro voor een enkele reis.