Vanaf 1 maart 2017 zullen de luchthavengelden in Spanje met 2,2% worden verlaagd. De Spaanse regering wil de concurrentiepositie van Spanje als toeristisch land verbeteren en dus heeft men, in samenspraak met vertegenwoordigers van de belangrijkste vliegmaatschappijen, besloten tot het jaar 2021 de luchthavengelden met in totaal 11% te gaan verlagen door deze gedurende de komende vijf jaar elk jaar met 2,2% goedkoper te maken. Dat lijkt niet veel, maar voor een vliegtuigmaatschappij die veel vliegt van en naar Spanje kan dit in de miljoenen euro’s lopen.

Ticketprijzen

De Spaanse minister van ontwikkeling, Iñigo de la Serna, heeft de vliegtuigmaatschappijen opgeroepen om de voorziene belastingverlagingen door te berekenen in de uiteindelijk prijzen voor de tickets van en naar Spaanse vliegvelden. Enkele luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Vueling hebben al aangegeven deze verlagingen te gaan doorvoeren. Het gaat in dat geval om nieuw gekochte vliegtickets vanaf 1 maart.

Dankzij het doorberekenen van deze lagere belasting in de prijzen van vliegtickets zal het vliegen op populaire Spaanse bestemmingen als Barcelona, Sevilla, Valencia, Malaga en Madrid de komende jaren nog goedkoper worden.