Iedereen is op het moment in de ban van het coronavirus. De meeste grenzen zijn gesloten en reizen is hierdoor helaas niet meer mogelijk. We hopen dat deze situatie zich snel verbeterd en dat het later dit jaar weer mogelijk wordt om op vakantie te gaan en stedentrips te maken. Wij hebben hier alvast 5 leuke citytrip ideeën voor jullie om over te fantaseren totdat de situatie weer gestabiliseerd is.

Berlijn

Bekend als de culturele smeltkroes van Duitsland, heeft Berlijn een creatieve en stedelijke sfeer. De stad staat bekend als een van de beste uitgaansgelegenheden van Europa en biedt verbluffende voorbeelden van moderne architectuur. Gooi in de mix een trendy cafécultuur, een bloeiende kalender met festivals en een gevarieerde kunst- en museum scène waarvoor toeristen massaal naar de stad trekken, en je kijkt naar een van de belangrijkste bestemmingen voor een city trip in Europa. Om nog maar te zwijgen over een van de meest historische steden.

Wenen

De stad Wenen vormt een levendige fusie van keizerlijke grootsheid met een eigentijdse Europese levensstijl. De Oostenrijkse hoofdstad staat als een monument voor de eens zo machtige Habsburgse monarchie en ademt daardoor een indrukwekkende geschiedenis, cultuur en weelde. Wenen is wereldberoemd om zijn muzikale erfgoed en werd ooit beschouwd als het kloppende hart van de muziekwereld. De stad is dan ook de thuisbasis van enkele van de echte muzikale grootheden, waaronder Mozart, Beethoven en Brahms.

Cafécultuur maakt een groot deel uit van de Weense levensstijl, met de oude koffie- en gebak-traditie die door UNESCO wordt beschouwd als “immaterieel cultureel erfgoed”. Dus vul je oren met prachtige muziek, je ogen met opvallende architectuur en je buik met verse Weense Apfelstrudel.

Marseille

Begin je ontdekking van Marseille met een bezoek aan een van de meest gewaardeerde gebouwen, Notre-Dame de la Garde. Een imposante neo-Byzantijnse katholieke basiliek op een heuveltop. Notre-Dame de la Garde is een must-see attractie in Marseille. Bewonder het niet alleen van onderen; ga de heuvel op, te voet of met de bus of de toeristentrein. Bij aankomst zal je moeilijk kunnen beslissen welke mooier is: de veelkleurige stenen, goud, mozaïeken en grote zuilen van het interieur van de basiliek, of het adembenemende uitzicht over Marseille.

Het Musée des Beaux Arts is ook een aanrader. Dit prachtige museum is gevestigd in een vleugel van het majestueuze Palais Longchamp en is het oudste museum in Marseille. Stap binnen en ontdek een prachtige collectie Franse en Italiaanse schilderijen en sculpturen. Als je genoeg hebt gehad, verken dan het naburige Muséum d’histoire naturel de Marseille (Natuurhistorisch Museum) of sluit je aan bij de lokale bevolking in het omliggende park.

Voor een vleugje geschiedenis kun je een uitstapje maken naar Fort Saint-Jean. Dit indrukwekkende fort, gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV in 1660, ligt trots aan de waterkant en bewaakt de oude haven van Marseille. Breng een middag door met het verkennen van de tentoonstellingen in de musea en slenteren door de tuinen. Zoek dan een plek om de lokale vissers te bekijken en geniet van het uitzicht op Marseille en de Middellandse Zee.

Barcelona

Met een onstuimige mix van Catalaanse cultuur, geschiedenis en architectuur is Barcelona, de op één na grootste stad van Spanje, een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. Bewonder de pracht van de Sagrada Familia en ontdek de verborgen steegjes van in de zijstraten van Las Ramblas, of geniet gewoon van enkele van de beste restaurants en uitgaansgelegenheden die Europa te bieden heeft.

Het toerisme in Barcelona is van de grond gekomen sinds de stad de Olympische Spelen van 1992 organiseerde en deze metropool verwelkomt elk jaar miljoenen bezoekers voor het fantastische stadsbeeld. Dus stof je taalgids af en plan een stedentrip naar Barcelona om te ontdekken waar het allemaal om draait.

Praag

Sinds de val van het IJzeren Gordijn in 1989, stroomt het toerisme Praag binnen. Kosmopolitisch, charmant en met magische bruggen en kathedralen, wordt Praag door velen beschouwd als de mooiste stad van Europa. Bezoekers hebben genoeg te doen in Praag en liefhebbers van kunst, geschiedenis, architectuur, winkelen, eten en natuurlijk bier zullen vooral denken dat ze zijn gestorven en naar de hemel zijn gegaan. Met zoveel te bieden aan bezoekers van de stad is het geen wonder dat Praag tegenwoordig een van de belangrijkste reisbestemmingen van Europa is.

Zorg voor een goede verzekering

Hoewel we er allemaal van houden om er even tussenuit te zijn, gebeuren er ongelukken tijdens een vakantie of citytrip. En dat kan tot medische rekeningen leiden. Dit kan kostbaar zijn als je niet goed verzekerd bent. Als je met de auto één van deze steden gaat bezoeken is het belangrijk dat je goed verzekerd bent en een passende autoverzekering voor je situatie hebt afgesloten. Je kan je bij een onafhankelijke vergelijker terecht om de beste deal te krijgen en voor het berekenen van je autoverzekering.