Barcelona is van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip ter wereld. En dat is te begrijpen! Prachtige bezienswaardigheden en musea, een heerlijk klimaat, mooie stranden, volop leuke winkels en het eten is fantastisch. En het mooie is dat een groot deel van de belangrijke attracties in Barcelona gratis zijn te bezoeken!

Gaudi

In Barcelona kun je niet om het indrukwekkende werk van architect Gaudi heen. Denk aan de schitterende kerk La Sagrada Familia, waar 90 jaar na de dood van Gaudi nog altijd aan wordt gewerkt. Parc Guëll, een van de Barcelona’s meest bezochte plekken, is een prachtige combinatie van een park met modernistische bouwelementen. Ook een wandeling langs gebouwen als Casa Battlo, Casa Mila en de lantaarnpalen van Gaudi op het plein Placa Reial is de moeite waard.

Las Ramblas

Ga zeker flaneren over de boulevard van Barcelona, Las Ramblas. La Rambla is ruim 1 kilometer lang en loopt vanaf Plaça Catalunya tot aan de haven Port Vell. Het is een gezellige boel, met straatartiesten, terrasjes, bloemenstalletjes en souvenirkraampjes. Let op: de terrasjes en souvenirs zijn duur! Het barokke paleis Palau de la Virreina (gratis toegankelijk) en het plein Placa Reial zijn zeker een bezoek waard.

La Boqueria

Als je één ding niet mag missen tijdens je stedentrip naar Barcelona, is het de Mercado de la Boquería wel. Eigenlijk een verplicht bezoek voor iedereen die wil weten hoe het culinaire leven in Barcelona is georganiseerd. Hier vind je de allerbeste produkten van Catalonië in een kleurrijke overdekte markt.

Barri Gotic en Joodse wijk

Het oude centrum van Barcelona met de gotische wijk Barri Gotic en het oude Joodse getto El Call bieden veel sfeer en bezienswaardigheden. Wandel door smalle straatjes en langs leuke pleintjes en bewonder attracties als de kathedraal van Barcelona, Temple d’August, Placa Reial, de middeleeuwse stadsmuren en de synagoge.

Strand en haven

Barcelona is een belangrijke havenstad, zowel voor goederen als voor cruises en pleziervaart is de stad belangrijk. Port Vell is de haven voor de ‘pleziervaart’. Je ziet hier prachtige zeilboten en schiterende jachten. Sinds enkele jaren heeft Barcelona ook flink geïnvesteerd in haar stranden. Bij Barceloneta en Bogatell kun je genieten van lange brede zandstranden, zon en zee. Tevens zie je hier mooie kunstwerken en architectuur.

Meer informatie en tips over Barcelona vind je bij Barcelona-Nu.nl.