Taco Bell, ’s werelds grootste restaurantketen met Mexicaanse invloeden, opent begin april in Eindhoven zijn eerste Nederlandse vestiging en bouwt hiermee verder aan zijn internationale groei. Taco Bell is wereldwijd bekend om zijn crunchy taco’s, burrito’s, nacho’s, Cruchwraps Supremes en quesadilla’s en wil Nederland kennis laten maken met lekkere en verse ingrediënten en goede service. Het nieuwe restaurant in Eindhoven is het eerste van de ruim twintig geplande restaurants in Nederland in de komende vier jaar.

Leef Meer

Taco Bell, onderdeel van YUM! Restaurants, is ‘s werelds grootste Mexicaans-geïnspireerde quick service restaurant. Taco Bell is in 1962 opgericht door marinier Glen Bell uit Downey in Californië. Hij wilde een bedrijf opzetten dat innovatief is, de grenzen opzoekt, deze soms een beetje overschrijdt en een voorloper is. Dat uitte zich onder andere in de Crunchy Taco in 1962 en de eerste Crunchwrap Supreme in 2005. Ook komt het terug in de slogan ‘Live Más’ wat letterlijk Leef Meer betekent en waarmee ze iedereen willen inspireren om zoveel mogelijk uit het leven te halen.

“We kijken ernaar uit om Nederland te laten genieten van onze gedurfde smaken en verse ingrediënten”, zegt Andrew Stewart, franchisenemer voor Taco Bell in Nederland. “We hebben al een trouwe groep van fans in dit land en we zien daarom een grote kans voor Taco Bell. We brengen graag Más Taste, Más Value en Más Heart naar de Nederlandse consument.”

Taco Bell Eindhoven

De nieuwe vestiging in de Rechtestraat, in het populaire winkel- en horecagebied van Eindhoven, wordt een ontmoetingsplek met een ontspannen sfeer. Het restaurant heeft een urban design met Californische invloeden en er komt een muur met een kunstwerk van lokale designers. Het pand heeft tachtig zitplaatsen, gratis wifi en oplaadpunten voor telefoons en laptops.

Naast de befaamde crunchy taco’s, burrito’s en nacho’s, staat er een nieuw soort quesadilla op de kaart. Speciaal voor de Nederlandse markt wordt er verse Pico de Gallo salsa toegevoegd. Gasten hebben bij alle maaltijden de keuze uit vier verschillende soorten vlees: spicy chicken, grilled chicken, seasoned beef en slow cooked pulled pork. Ook is er een vegetarische variant met bonen. Wat de bestelling ook is, alles wordt vers bereid in de open keuken. Om de Mexicaanse sfeer te versterken, kunnen gasten ook kiezen uit een Mexicaans of normaal biertje en frisdrank.

Taco Bell breidt uit

Momenteel hebben de restaurants van Taco Bell meer dan 42 miljoen bezoekers per week wereldwijd. Taco Bell en de 350 franchisepartners hebben meer dan 6.500 restaurants in de Verenigde Staten en met meer dan 300 restaurants in Zuid-Amerika, Europa en Azië blijft de restaurantketen groeien. De keten wil de komende tien jaar 1.000 vestigingen buiten Amerika openen. Tegen 2022 wilt Taco Bell een 15 miljard dollar merk zijn met 9000 restaurants wereldwijd. Na de start in Eindhoven zal Taco Bell later dit jaar meer restaurants openen in Nederland.