Restaurant Noma in Kopenhagen is voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot ’s werelds beste restaurant. Het restaurant van chef-kok René Redzepi bleef daarmee andere favorieten als El Bulli en Fat Duck voor. De nummer één van de lijst ‘San Pellegrino’s World’s 50 Best Restaurants’ bevestigt hiermee de positie van Kopenhagen als gastronomische ‘hot spot’.

Noma is een afkorting van de twee Deense woorden nordisk (nordic) en mad (eten). Het twee Michelin-sterren tellende restaurant, gerund door chef-kok René Redzepi, werd geopend in 2004 en is gevestigd in een oud pakhuis aan de kade van Christianshavn, in het centrum van Kopenhagen. Bij Noma en de New Nordic Cuisine gaat het om eerlijke gastronomie en regionale smaak.

Een ander restaurant in Kopenhagen, restaurant Geranium, heeft ook een plekje in de Top 50 weten te bemachtigen. Het restaurant, dat onlangs nog beloond werd met een Michelin-ster, bekleedt de 49e positie. Drijvende kracht achter dit biologische restaurant is chef-kok Rasmus Kofoed, die vorig jaar een gouden medaille won op de Bocuse d’Or, het wereldkampioenschap voor chef-koks. In Kopenhagen liggen maar liefst dertien restaurants met een Michelin-ster, Noma heeft er twee.