Wenen is een prima keuze als doel voor een stedentrip met kinderen. Er is een groot aanbod aan vertier voor kinderen, zoveel dat de VVV zelfs een speciale (engelstalige) brochure voor gezinnen met jongere kinderen heeft uitgebracht: ‘Vienna tips for all the family’.

Regen of zon, de Oostenrijkse hoofdstad biedt kinderen een grote keuze aan indoor en outdoor vertier. Leuke tip: kinderen tot 6 jaren reizen gratis met het openbaar vervoer en tijdens de schoolvakanties en op zondagen geldt dat ook voor kinderen tot 15 jaar! Verschillende musea in Wenen bieden gratis toegang voor jongeren tot 19 jaar.

Ook zijn er speciale kinderrondleidingen, waaronder een Sisi toer, in het Hofburg Paleis waar je natuurlijk ook het Vlinderhuis in de tuin moet bezoeken. Gegarandeerd een hoogtepunt tijdens een bezoek aan Wenen: het uitkijkpunt van de Donau-toren op 150 meter hoogte. Een van ‘s werelds mooiste dierentuinen is de Schönbrunn Zoo (meer dan 250 jaar oud). Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn hier speciale avondrondleidingen met infrarode camera’s!

Een bezoek aan het attractiepark in Prater staat hoog op het verlanglijstje van veel kinderen. En wat is er leuker dan een rit in de toeristische Ring Tram langs de bekende Ringstrasse: door middel van een koptelefoon en beeldschermen krijg je in verschillende talen tekst en uitleg over de bezienswaardigheden.

Op de website www.wien.info vind je onder de button ‘Families’ een enorme hoeveelheid informatie en suggesties voor attracties en ander kinderplezier waaronder de beste ijswinkels, kledingzaken voor kinderen, restaurants en meer. Ook kan men er de Vienna tips for all the family brochure downloaden.