Nice is een schitterende Franse stad welke gelegen is aan de Côte d’Azur. Vooral de historische binnenstad en de haven van Nice zijn echte publiekstrekkers. Nice is dan ook de perfecte stad voor een leuke stedentrip. Nice is prima met het vliegtuig te bereiken. KLM, EasyJet en Transavia vliegen onder andere naar Nice Airport. Het vliegveld ligt op slechts 7 kilometer afstand van het centrum van Nice en is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Met de bus ben je binnen 20 minuten in het centrum van de stad.

Mooie bezienswaardigheden in Nice

Nice is de perfect stad voor elke liefhebber van historie en cultuur. Onder andere La Cathédrale Sainte-Réparate en Palais Lascaris zijn erg indrukwekkend om mee te maken. De kathedraal bijvoorbeeld is aan het begin van de dertiende eeuw gebouwd. Het barokke uiterlijk van de kathedraal kreeg echter pas vorm in de zeventiende eeuw.

Wat is een trip naar Nice zonder Port Lympia te hebben bezocht? De haven is erg indrukwekkend vanwege alle pracht en praal die je hier aantreft. Zo liggen er bijvoorbeeld veel luxe jachten in Port Lympia. Je kunt hier verder prima een terrasje pakken en tegelijkertijd genieten van diverse Venetiaanse invloeden die in de verschillende gebouwen terug te vinden zijn.

Gezellige plekjes in Nice

Houd je van dynamiek? Dan is een bezoek aan Course Saleya zeker aan te raden. De talloze kraampjes die je hier kunt vinden zorgen voor extra gezelligheid. Je kunt er talloze producten en souvenirs kopen. Maar ook de avond is hier spectaculair en moet je zeker eens mee gemaakt hebben. Dan verandert deze plek namelijk in een echt openlucht restaurant. Je kunt er heel gevarieerd eten.

De stranden van Nice lijken in eerste instantie niet de perfecte plek om te bezoeken. Ze liggen namelijk vol met keien. Toch zitten de stranden vaak tjokvol. Heel gek is dat natuurlijk niet, want wie Nice bezoekt, verblijft uiteraard een paar uurtjes aan het strand. Je kunt overal aan het strand ligstoelen huren, dus je zult je er prima kunnen vermaken.

Campings in de regio van Nice

Er zijn diverse campings in de buurt van Nice te vinden waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. Je kunt bijvoorbeeld uitstekend terecht op Camping L’Etoile d’Argens welke op een steenworp afstand van het strand ligt. Vanaf deze camping kun je prima een dagtrip maken naar Nice.

Uiteraard zijn er nog veel meer campings aan de Côte D’Azur te vinden waar je uitstekend een accommodatie kunt boeken tijdens je stedentrip naar Nice. Kijk bijvoorbeeld op Roan of Allcamps voor het aanbod. Camping Du Pylone is bijvoorbeeld ook dichtbij Nice gelegen. De camping ligt verder op slechts 300 meter afstand van het strand. Ideaal wanneer je van de ondergaande zon wilt genieten in de avond. Kortom, het belooft een geslaagde stedentrip te worden naar Nice!