Op zoek naar peperdure designer labels of kleding voor spotprijzen? Toeristen raken niet uitgekeken op het immense winkelaanbod in Hongkong want winkelen in deze Aziatische metropool is een feest voor ieder budget. Megagrote super-de-luxe warenhuizen, kilometers lange winkelstraten, straatmarkten en bazaars, winkelstraten die zich op een bepaald thema specialiseren, souvenirs en high-tech producten inslaan staan hoog op het verlanglijstje van veel toeristen in deze stad. Hongkong kent twee uitverkoopperioden: van juli tot september en van december tot februari.

Top vijf luxe warenhuizen

Zelfs voor wie niet op een paar euro hoeft te kijken ziet zich geconfronteerd met een overweldigend aanbod aan luxe boetieks en warenhuizen. Tot de paradepaardjes in dit segment behoren Harbour City in Tsim Sha Tui op Kowloon. Dit megacomplex herbergt eigenlijk drie warenhuizen onder een dak: Ocean Terminal, Ocean Centre en Gateway Arcade met in totaal meer dan 450 winkels, 50 restaurants, drie hotels en twee bioscopen. Meer glitter en glamour vind je in het Times Square complex in Causeway Bay: met 230 winkels en 20 restaurants kun je hier met gemak een deel van de dag vertoeven. Chique winkelen is ook een fluitje van een cent in Pacific Place in Admiralty op Hong Kong Island: met ruim 140 trendy winkels en een speciale beauty gallery met top merken huidverzorgingsproducten. Het IFC winkelcentrum – gelegen pal naast het oogstrelende kantoorpand Two IFC op Hong Kong Island – telt ruim 200 boetiekwinkels en in het top vijf overzicht mag de Landmark Shopping Mall in Central zeker niet ontbreken: top of the line producten met top of the range prijzen…

Chinees modelabel Shanghai Tang

Ook al kan bruin het misschien niet trekken, dan loont het desondanks de moeite om een van de winkels van de modeketen Shanghai Tang te bezoeken. Shanghai Tang is het Chinese antwoord op luxe labels als Gucci en Prada en heeft in Hongkong verschillende vestigingen. Ze maken van authentieke Chinese prints en zeer hoge kwaliteit stoffen hippe kleding, tassen en uiteenlopende accessoires.

Betaalbare kleding

Kleding voor de doorsnee portemonnee vind je vrijwel over de hele stad en zeker in winkelstraten als GranvilleRoad in Tsim Tsa Tsui, Jardine’s Crescent in Causeway Bay en Lu Yuen Street East & West in Central.

Markten

Drie markten die hoog op het verlanglijstje van toeristen staan zijn Ladies Market in de wijk Mong Kok en Temple Street Night Market in Yau Ma tei, beide in de wijk Kowloon. De derde favoriet is Stanley Market op Hong Kong Island. Naast kleding ook veel accessoires, souvenirs, gadgets en sieraden.

Consumenten-electronica

Ben je op zoek naar elektronische apparaten en naar high tech gadgets waarvan jij het bestaan niet eens weet, dan is Apliu Street Market in Sham Shui Po de plek waar je moet zijn. Alles maar dan ook alles vind je hier op elektronica gebied. Voor een onvoorstelbaar aanbod aan sportschoenen ga je naar Fa Yuen Street in Mongkok en speelgoed in overvloed vind je in Tai Yuen Street in Wan Chai.

Om bezoekers een beetje wegwijs te maken in het kolossale shoppingwalhalla van Hongkong worden op de Nederlandstalige website Discoverhongkong onder de button ‘Winkelen’ de verschillende winkelgebieden toegelicht. Hier vindt men ook een volledig overzicht van alle markten in Hongkong.