Sinds 2 september jl. vliegt Ryanair vanaf vliegveld Weeze in Duitsland (net over de grens bij Venlo) naar Warschau. Vier maal per week, op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, vliegt de lowcost luchtvaartmaatschappij op de Poolse hoofdstad.

Ryanair vliegt in Polen naar de gloednieuwe luchthaven Warschau-Modlin. Deze nieuwe lowcost airport, die pas in juni 2012 in gebruik genomen werd in verband met het EK 2012, bevindt zich nog geen 35 kilometer van de Poolse hoofdstad. Voor maar € 3,- kunnen passagiers in slechts 45 minuten, met bus of trein, de binnenstad van Warschau bereiken.

Weeze

Sinds 2003 vervoert de Ierse luchtvaartmaatschappij passagiers vanaf luchthaven Weeze in het Duitse Niederrhein naar verschillende bestemmingen. Alleen al deze zomer vlogen de Ryanair-toestellen naar 9 nieuwe bestemmingen. Daarmee is het totaal aantal routes op 53 gebracht. In 2012 gebruiken meer dan 1,2 miljoen passagiers het Ryanair-aanbod vanaf Weeze.

De nieuwe aantrekkelijke bestemmingen als Boedapest (Hongarije), Jerez de La Frontera (Spanje), Bilbao (Spanje), Girona (Spanje), het Spaanse eiland Menorca, Chania en Thessaloniki in Griekenland, Pescara in Italië en nu dus ook Warschau bevestigen de aanhoudende groei van de luchthaven.

Lees binnenkort meer over de bestemmingen van lowcost-maatschappijen op Budgetbestemmingen.nl