Ryanair start dit jaar met negen nieuwe bestemmingen vanaf Eindhoven Airport. Met ingang van het winterseizoen 2017 gaat Ryanair, behalve op het al eerder aangekondigde Praag, ook vliegen op Aarhus (Denemarken), Edinburgh (Schotland), Milaan-Malpensa (Italië), Oradea (Roemenië), Rabat en Tanger (Marokko), Thessaloniki (Griekenland) en Valencia in Spanje.

Ryanair biedt straks 42 bestemmingen aan vanaf Eindhoven. In totaal kan er nu vanaf Eindhoven naar meer dan tachtig bestemmingen worden gevlogen. Naast de nieuwe routes vliegt de Ierse lowbudget-maatschappij ook vaker naar een aantal Europese steden. Dat betekent vijf keer per week naar Madrid, zes keer per week naar Manchester, drie keer per week naar het Marokkaanse Marrakesh en vier keer per week naar het Bulgaarse Sofia.

Schiphol

De groei van Ryanair in Nederland vindt vooralsnog alleen op Eindhoven Airport plaats. Op Schiphol blijft het aantal Ryanair-routes beperkt tot twee, een naar Dublin en een naar Malaga, zo meldde topman O’Leary deze week. Maastricht Aachen Airport moet het komende winter doen met slechts één route, naar Alicante.

O’Leary zou graag uitbreiden op Schiphol, maar dat kan niet door een gebrek aan geschikte slots. Volgens hem zijn de slots op een kunstmatige manier schaars geworden, bedoeld om de groei van lowcost-maatschappijen als Ryanair aan banden te leggen.