Ryanair voegt in 2016 twee nieuwe bestemmingen toe aan het aanbod vanaf Brussels Airport. De lowcost-maatschappij gaat twee keer per week vliegen naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava en naar Larnaca op Cyprus.

Behalve Bratislava en Larnaca als nieuwe bestemmingen zal Ryanair ook op enkele bestemmingen vanaf Brussel de frequentie verhogen. Zo krijgt Barcelona er een dagelijkse vlucht bij (van 3 naar 4 keer per dag), Dublin een derde dagelijkse vlucht, Malaga een tweede dagelijkse vlucht en Rome een derde dagelijkse vlucht. Vanuit Charleroi krijgen Edinburgh en Praagmeer vluchten.

Larnaca

Vanaf januari volgend jaar is er opnieuw een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Larnaca op Cyprus. Op maandag en vrijdag zullen de Ieren een ochtendvlucht inleggen die om 7.05 uur vertrekt in Brussel en om 12.15 uur lokale tijd aankomt in Cyprus. Zoals gewoonlijk bij Ryanair vertrekt 25 minuten later de terugvlucht richting België, om daar om 16.00 uur lokale tijd aan te komen. Prijzen beginnen vanaf 19,99 euro enkele reis, maar die tarieven zullen uiteraard snel uitverkocht zijn.

Charleroi

De nieuwe vluchten naar Larnaca zullen volgens Ryanair geen gevolgen hebben voor de twee wekelijkse vluchten die de maatschappij uitvoert vanuit Charleroi naar Pafos (ook op Cyprus). Charleroi kan ook rekenen op een nieuwe route, maar ten koste van Brussel. Vanaf volgende zomer zal Ryanair opnieuw starten met vluchten tussen Charleroi en Verona. Die bestemming wordt dan niet meer vanaf Brussel aangeboden. Verder was ook al bekend dat vanaf deze winter de maatschappij zal gaan vliegen tussen Charleroi en Kopenhagen.

Met de uitbreiding van het vluchtaanbod zal Ryanair volgende zomer veertien routes vanaf Brussels Airport opereren, die volgens de maatschappij goed zijn voor 2,4 miljoen passagiers per jaar. Voor het totale aanbod vanaf België mikt Ryanair op 8,1 miljoen passagiers per jaar.