Het reuzenrad op De Pier draait zijn eerste rondjes. Hiermee is Den Haag een toeristische topattractie rijker: Europa’s eerste reuzenrad gebouwd boven zee. Het ruim vijftig meter hoge reuzenrad telt 36 gesloten gondels met airco waaronder één vip-gondel die is voorzien van een glazen bodem. Alle gondels beschikken over luxe zitjes en bieden ruimte aan maximaal zes personen. Vanuit het reuzenrad hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over zee, strand en de skyline van Den Haag. Voor deze bijzondere ervaring betalen volwassenen €9,- en kinderen tot 12 jaar €7,-. Een ritje in het reuzenrad duurt gemiddeld 20 minuten.

Skyview Attractions

Skyview Attractions is verantwoordelijk voor de realisatie van het zogenaamde ‘Dinnerwheel´ dat door het Limburgse bedrijf Dutch Wheels (onderdeel van Vekoma) is ontwikkeld. Bij de berekening van de constructie is rekening gehouden met de meest extreme weersomstandigheden. Lunchen, dineren of een high tea op grote hoogte boven zee behoren binnenkort ook tot de mogelijkheden.

De Pier

De Pier is sinds 18 juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep deze in oktober 2014 kochten. De vernieuwde Pier is inmiddels een foodboulevard, met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. Op De Pier zijn daarnaast het hele jaar door festivals, culturele events, Pier markets, kidsmiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens. De Pier is het hele jaar open en dagelijks toegankelijk vanaf 10.00 uur. Toegang tot De Pier is gratis.