De Turkse vliegmaatschappij Pegasus start met twee nieuwe verbindingen vanaf Eindhoven Airport. Vanaf 20 april vliegt Pegasus drie keer per week naar kustplaats Antalya. Vanaf 1 juni gaat de lowcost-luchtvaartmaatschappij ook drie keer per week vluchten verzorgen tussen Eindhoven Airport en Istanbul. Hiermee verbindt de Turkse luchtvaartmaatschappij de tweede luchthaven van Nederland met de luchthaven Sabiha Gökcen, een internationaal knooppunt van luchtverkeer dat is verbonden met tal van wereldsteden zoals Dubai, Teheran, Amman en Doha. De vluchten worden uitgevoerd met de Airbus A320neo en de Boeing 737-800.

Pegasus Airlines

Bij de bestemming Antalya gaat het volgens Pegasus om zogeheten ‘split charter’-vluchten. “Een deel van de stoelen is gereserveerd door touroperators, de rest wordt verkocht via onze website”, aldus een woordvoerder. Pegasus Airlines behoort tot de grootste luchtvaartmaatschappijen van Turkije en beschikt over een vloot van inmiddels tachtig vliegtuigen, voornamelijk Boeing 737-800’s. De maatschappij is bezig de vloot te moderniseren met gloednieuwe Airbus A320neo’s. Ook komen grotere A321neo’s de vloot versterken.

SunExpress

Ook SunExpress start komende zomer met verbindingen tussen Eindhoven Airport en Turkije. De Duits/Turkse maatschappij gaat deze zomer eerst drie en vanaf juni vier keer per week vliegen op Izmir en Antalya. Het knooppunt Izmir is verbonden met metropool Ankara en circa twintig andere bestemmingen in Turkije. Er wordt gevlogen met de Boeing 737 NG.