Doordat het parkeren in Amsterdam steeds duurder wordt en het niet gemakkelijk is om met je auto naar het centrum van de stad te komen, komt MOBIAN met een netwerk van mobihubs nabij de belangrijkste toegangswegen in Amsterdam. Op deze MOBIHUB’s parkeer je de auto gratis en kun je daarna verder de stad in met een elektrische huurfiets of scooter. Een veilige, goedkope en flexibele manier om je auto te parkeren in Amsterdam! Het bespaart je een hoop stress, gezoek naar een parkeerplaats en geld! De MOBIHUB’s bevinden zich aan de rand van de stad, op maximaal 15 minuten fietsen van het centrum.

E-bike

MOBIHUB Rembrandtpark aan de Staalmeesterlaan in Amsterdam-West is al geopend. Wanneer je een reservering maakt via de website, ontvang je een voucher voor de parkeerplaats en voor de fiets. Om de parkeerplaats op te komen, hoef je enkel het telefoonnummer te bellen dat op het voucher staat en de slagboom gaat automatisch voor je open. Daarna ga je naar de fiets(en) die geparkeerd staat op de hub, open je de app en kies je de fiets die je wilt gebruiken. Middels deze app open je het slot van de fiets, kun je hem tussendoor op slot zetten en aan het eind van je reservering op de hub weer op slot zetten en de actie beëindigen. De E-bike blijft beschikbaar alleen voor jou gedurende jouw reservering. Je betaalt alleen voor de uren die je gebruikt op de (elektrische) fiets en ondertussen staat je auto gratis geparkeerd.

Gratis parkeren

Gratis parkeren in Amsterdam is vandaag de dag niet meer in te denken. De meeste tarieven in de stad beginnen bij 4 tot 5 euro per uur, maar MOBIAN zet met haar nieuwe concept de parkeerwereld op zijn kop. Bezoekers van de stad en medewerkers van bedrijven in het centrum van Amsterdam, parkeren de auto veilig en gratis bij MOBIHUB Rembrandtpark, waar de elektrische fiets of scooter al klaarstaat. De passant betaalt slechts voor de huur van de E-bike of scooter. Zo parkeer je de auto gratis, pak je de fiets en kom je gemakkelijk en snel bij de bezienswaardigheden en winkelstraten in het centrum of bij je favoriete restaurant.

Abonnement

MOBIHUB’s zijn beschikbaar voor bedrijven, bewoners en passanten. Voor bedrijven in Amsterdam en bewoners is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten voor de MOBIHUB’s. Betaal alleen voor de uren dat je de parkeerplaats nodig hebt met de huurfiets erbij. Via de hubs reis je veilig, goedkoop en milieuvriendelijk. Je parkeert de auto aan de rand van de stad en fietst vanaf de parkeerterrein naar je (eind-)bestemming. Het abonnement is deelbaar en met de planningstool door meerdere (parttime) medewerkers te gebruiken zodat de parkeerplaats en mobiliteit maximaal bezet worden. Dat is eveneens praktisch in het kader van deels thuiswerken dat door het corona-virus in populariteit is toegenomen. Hierdoor betalen bedrijven enkel voor de uren dat medewerkers naar kantoor komen.

Uitbreiding

MOBIAN start met een handjevol hubs in Amsterdam, maar daar blijft het niet bij. Het doel is om na het eerste succes meer hubs in Amsterdam te realiseren en ook uit te breiden naar andere steden en bij luchthavens in Europa. Of het nu in combinatie met een taxi, fiets of scooter is, of zelfs op loopafstand. Je bent altijd verzekerd van een parkeerplaats die bij je past!