Zweedse popgroep Abba heeft eindelijk een eigen museum. In Stockholm opent vandaag “ABBA The Museum” de deuren voor het grote publiek. Het museum is gehuisvest in de Swedish Music Hall of Fame en toont de geschiedenis van de band, opgeleukt met memorabilia als kostuums, gouden platen en televisie-interviews. Door middel van hologramtechnieken kunnen bezoekers ook zien hoe ze er zelf zouden uitzien als lid van de groep, in ABBA-outfit.

Als enige van het legendarische kwartet werkte Björn Ulvaeus actief mee aan de oprichting van het museum. Hij stak zelf ook geld in het project. Bij de Bij de presentatie op maandag liet Ulvaeus nog eens nadrukkelijk weten dat er geen reünie op stapel staat.

Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid richtten ABBA op in 1970 en werden razend populair toen ze in 1974 het Eurovisiesongfestival wonnen met het nummer ‘Waterloo’. De groep ging in 1983 uit elkaar, maar de platenverkoop bleef nog jaren doorgaan. Ruim 378 miljoen ABBA-cd’s gingen in totaal over de toonbank.