Eindhoven Airport wordt volgend jaar thuisbasis van Ryanair. Dat maakte topman Michael O’Leary van de Ierse vliegmaatschappij vandaag bekend tijdens een persconferentie op het vliegveld in Eindhoven. Na Maastricht is Eindhoven de tweede basis van Ryanair in Nederland. De Ierse prijsvechter start ook met vliegen op 4 nieuwe bestemmingen vanaf Eindhoven: Agadir en Fez in Marokko, het Franse Bordeaux en het Griekse Chania. Afgelopen maandag kondigde Transavia ook al aan om drie vliegtuigen neer te zetten in Eindhoven.

Toestellen

Ryanair posteert vooralsnog slechts één vliegtuig op de nieuwe basis op Eindhoven Airport, die in april operationeel moet zijn. Eerder gaf de lowcost luchtvaartmaatschappij te kennen dat ‘in eerste instantie wordt gedacht aan stationering van twee of drie toestellen in Eindhoven’.

De reden voor het tegenvallende aantal vaste toestellen heeft te maken met feit dat er volgens Ryanair in de vroege ochtend nog te weinig ruimte is om te kunnen vertrekken. O’Leary pleitte dan ook voor meer zogenaamde ‘slots’, startopties, aan het begin van de dag. De nu beschikbare eerste slots, om 7.00 uur ‘s ochtends, zijn al in bezit van concurrent Transavia.