Een stedentrip naar Milaan of een vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore combineren met enkele dagen of een week detoxen en relaxen in een luxe wellness-resort? Dan biedt Ti Sana Detox Retreat & Spa in het noord-Italiaanse Arlate daarvoor een perfecte gelegenheid. Ti Sana betekent ‘zorg voor u’ en dat is ook de essentie van dit pittoreske hotel in een authentieke Italiaanse villa uit de 18e eeuw. Ti Sana biedt diverse kuren, met name op gebied van sapvasten, en beschikt over een luxe wellness center.

Ti Sana (winnaar van de World Luxury Spa Award in 2011 en 2012) is gelegen in Arlate dichtbij de oevers van de rivier de Adda en het gelijknamige natuurpark. De adellijke woning uit de achttiende eeuw (1711) is teruggebracht naar haar oorspronkelijke pracht en praal. Vol overgave heeft de familie D’Angelo hotel Ti Sana omgetoverd tot een klein paleisje dat de indrukwekkende elegantie, sobere persoonlijkheid, familietradities en het warme welkom heeft behouden. Inmiddels runt dochter Erica met hart en ziel de kuurprogramma’s. Zij heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het aanbieden van diverse kuren, zoals sapvasten, rawfood of echte verwenweken. Mede door haar input is de begeleiding zeer persoonlijk en intensief.

Kamers

Het hotel heeft in totaal 22 suite kamers. Elke suite kamer heeft haar eigen elegante design, vorm en meubels. De moeder van de familie heeft elke suite met passie ingericht. De suites zijn ruim, luxe en fris opgezet, met een eigen ingang, airconditioning, minibar, kluis, flatscreen TV, gratis internet en een ruime badkamer met bad/douche met Italiaans marmer steen en glas. Twee suites zijn groter dan de rest en hebben meer faciliteiten. Deze zijn beschikbaar tegen een toeslag.

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol bij Ti Sana. De producten die worden gebruikt zijn biologisch en komen uit de eigen moestuin. De koks zijn voedingspecialisten. Het eten word gemaakt met het idee om het lichaam te zuiveren en meer energie te geven. Afhankelijk van het programma, kunt u zelf besluiten wat u eet tijdens het verblijf.

Het detox sapvastenkuur bestaat uit biologische, rauwe groenten- en fruitsappen, de detox maaltijden bestaan uit een combinatie van rauw en gekookt voedsel met verse ingrediënten. Een van de doelstellingen van Ti Sana is het aanpassen van de voedingslevensstijl, zodat u ook thuis op dezelfde manier verder kunt gaan met de gezonde leefstijl, die volgens de overtuiging van Erica d’Angelo leidt tot een langer en gezonder leven.

Wellness & Spa

Het wellness center in Ti Sana is een luxe oase van rust. De SPA van 500 m2 bestaat uit zouten baden, sauna’s en douches die de zintuigen prikkelen. Er worden diverse ontspannende behandelingen en massages aangeboden. Ti Sana biedt ook de mogelijkheid tot darmspoelingen door middel van het pijnloze ‘Angel of water’-systeem.

Ti Sana werkt volgens het Active Life-concept en dat betekent dat dagelijks bewegen wordt gepromoot. Het hotel beschikt dan ook over een personal trainer en een fitnessruimte en fitnesszaal. Er is een weekactiviteiten schema met daarin (dagelijks) ochtendwandelingen en lessen Yoga, Pilates, Qigong, Rebouncing, etc.

Omgeving

Ti Sana ligt op een uurtje rijden van Milaan, Bergamo en Como, en een half uur van de bergen (skigebied in de winter). In de directe omgeving is veel natuur, een rivier en een meer (ochtendwandelingen gaan hier vaak naar toe). In de Adda vallei kunt je spannende en leuke activiteiten doen. Er liggen mooie voet-en fietspaden langs de rivier en in het park. Een golfbaan is in de buurt.

Dichtbij Arlate ligt het Santuario dell Madonna del Bosco, een heiligdom met een kerk en een kapel, gewijd aan een wonder van Maria. Het heiligdom is te bereiken via een imponerende trap. Het Comomeer, Gardameer en Lago Maggiore liggen ook op korte afstand en een vakantie bij deze meren is prima te combineren met een gezonde break bij Ti Sana.