Toeristen in Zagreb kunnen sinds kort alle belangrijke informatie over de toeristische trekpleisters in deze stad opvragen via hun smartphone. Op 28 locaties in het centrum van de hoofdstad van Kroatië bevinden zich palen waarop nieuwe QR-codes staan afgebeeld. Zodra de QR code met de smartphone wordt gescand, wordt er informatie op de telefoon ontvangen over de bezienswaardigheid.

Door de smartphone voor de code te houden kan er informatie worden gelezen over de bezienswaardigheden in Zagreb. De code geeft toegang tot verschillende soorten informatie: een website kan zo snel worden geopend, maar ook het vinden van een interactieve kaart of het bekijken van foto’s en video’s over de locatie behoort tot de mogelijkheden.

De QR-code (Quick Response) is een cryptische boodschap, die te vergelijken is met een barcode. De smartphone moet beschikken over een Android besturingssysteem en internetverbinding. Het programma om QR-codes af te lezen kan gratis gedownload worden, zodat alle toeristische informatie binnen handbereik is. Op dit moment geven de QR codes van Zagreb informatie in zeven talen: Kroatisch, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Japans.

Voor meer informatie over de QR -codes en overige toeristische informatie over Zagreb: www.zagreb-touristinfo.hr