Ter promotie van Kopenhagen als reisbestemming introduceert VisitDenmark, de officiële toerisme-organisatie van Denemarken, in samenwerking met Wonderful Copenhagen en Scandinavian Airlines, een stadsgids op Facebook. De internationale pagina My Copenhagen biedt inspiratie in de vorm van tips en ervaringen van bekende en minder bekende mensen, evenals aanbiedingen en kortingsacties.

Mette Carlsen, Marketing Coordinator bij VisitDenmark in Nederland: “Verschillende Kopenhagen-kenners hebben aangeboden om hun favoriete plekken en geheime adressen te delen via onze My Copenhagen-pagina op Facebook. Hier kan iedereen inspiratie opdoen door het lezen, beluisteren en bekijken van de ervaringen van mensen die er wonen, toeristen die de stad bezocht hebben en (bekende) personen die de Deense hoofdstad regelmatig bezoeken. Maar ook als je Kopenhagen al kent is My Copenhagen interessant, want je kunt gebruik maken van speciale aanbiedingen en kortingsvouchers.”

Tips van professionals en experts

Wie kan betere tips geven over de gastronomische hoofdstad Kopenhagen dan culinair journaliste Mara Grimm, die ’s werelds beste restaurant noma bezocht en chef-kok René Redzepi interviewde? Dyanne Beekman, bekend geworden van het programma ‘Looking Good’ gaat om inspiratie op te doen voor haar collecties regelmatig naar Kopenhagen, onder meer tijdens de Copenhagen Fashion Week. En lifestyle- en reisjournaliste Pauline Egge, die op haar blog de mooiste designadressen ter wereld verzamelt, vertelt nooit uitgekeken te raken op Kopenhagen.

Ook zijn er inspirerende bijdragen uit het buitenland, bijvoorbeeld van Maddalena Fossati (lifestyle redacteur van Vanity Fair), Karim Rashid (ontwerper voor BoConcept qs), Sara Maino (chef mode van Vogue Italië) en vele anderen.

Kortingsacties en speciale aanbiedingen

Naast inspiratie biedt de My Copenhagen Facebook-pagina voortdurend kortingen en aanbiedingen. Momenteel is er een voucher verkrijgbaar voor 20% korting op een verblijf in het Avenue Hotel. Dit sfeervolle boetiekhotel, waar je kunt genieten van verse huiscocktails op het terras, is onlangs uitgeroepen tot Beste Kleine Hotel in Denemarken. Het hotel ligt in de wijk Frederiksberg, nabij het metrostation Forum en het beroemde park Tivoli.

Meer informatie

Met de vele winkels, evenementen en culturele bezienswaardigheden is Kopenhagen het hele jaar door aantrekkelijk als reisbestemming. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en als eerste de speciale aanbiedingen te ontvangen, kan men zich via de Facebook-pagina abonneren op de nieuwsbrief van VisitDenmark.

Online stadsgids: www.facebook.com/denmark