Corendon Dutch Airlines stationeert in de zomer van 2018 een tweede vliegtuig op luchthaven Maastricht Aachen Airport en voegt drie nieuwe bestemmingen toe aan het vakantieaanbod met vertrek vanuit Maastricht. Met de toevoeging van Bulgarije, Macedonië en de Turkse badplaats Bodrum vliegt Corendon deze zomer vanuit Maastricht naar zeventien bestemmingen in Zuid-Europa. Maastricht Aachen Airport biedt de ruimte en mogelijkheid om extra vluchten in te zetten, zodat Corendon aan de groeiende vraag naar vakantiereizen kan voldoen. In totaal voert Corendon in de zomer 29 vluchten per week uit vanaf Maastricht Aachen Airport. Volgens Steven van der Heijden, CEO van Corendon, is bijna de helft van de 100.000 beschikbare vliegvakanties met vertrek vanuit Maastricht inmiddels al geboekt. In totaal gaat het daarbij om 200.000 passagiers.

Tweede vliegtuig

Van der Heijden: “Om de uitbreiding op Maastricht Aachen Airport te kunnen realiseren, stationeren wij in het hoogseizoen – juli en augustus 2018 – een tweede vliegtuig in Limburg. Schiphol heeft zijn maximale capaciteit bereikt en een groot aantal vluchtseries van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen op een wachtlijst geplaatst. Wij hebben vooralsnog onvoldoende zekerheid dat we deze vluchten op de wachtlijst ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Maar bovenal blijkt Maastricht Aachen Airport met sterk stijgende boekingsaantallen een populaire luchthaven te zijn. De luchthaven biedt de vakantieganger veel voordelen zoals gratis parkeren, voordelige tarieven, pas anderhalf uur van tevoren inchecken en nauwelijks wachtrijen.”

Bestemmingen

Corendon biedt de volgende vakantiebestemmingen vanuit Maastricht aan: Algarve, Antalya, Bodrum, Bulgarije, Costa de La Luz, Corfu, Egypte, Ibiza, Kos, Kreta, Macedonië, Mallorca, Rhodos, Sardinië, Sicilië (twee luchthavens), Tunesië en Zakynthos.

Winter

Verder kondigde Corendon aan om ook in het winterseizoen (1 november-begin april) te gaan vliegen vanaf de luchthaven bij Maastricht. Er wordt dan wekelijks gevlogen naar Banjul in Gambia en Hurghada in Egypte; telkens twee keer per week. Ook hiervoor wordt een Corendon-toestel gestationeerd op de luchthaven.

Lourdes

De Poolse chartermaatschappij Enter Air voert in het zomerseizoen een serie vluchten uit tussen Maastricht Aachen Airport en Lourdes. Op het programma staan in totaal zes charters naar de Franse bedevaartsplaats. Tussen 18 mei en 16 september wordt zes keer een zesdaagse reis naar Lourdes aangeboden in samenwerking met The Aviation Factory, dat bemiddelt voor enkele touroperators. Er wordt gevlogen met een Boeing 737-800.