KLM breidt het routenetwerk in het voorjaar en de zomer van 2016 uit met vijf nieuwe Europese bestemmingen: Southampton en Inverness in het Verenigd Koninkrijk, het Duitse Dresden, Genua in Italië en het Spaanse Valencia.

Vanaf 22 april vliegt KLM dagelijks rechtstreeks naar Genua en op zaterdag en zondag naar Valencia (vanaf 16 mei ook dagelijks). De Zuid-Engelse havenstad Southampton zal vanaf 16 mei worden aangevlogen met een Fokker 70 van KLM Cityhopper. Er staan twee dagelijkse vluchten gepland.

Naar Inverness in de Schotse Hooglanden vliegt KLM Cityhopper met ingang van 17 mei een keer per dag met een Fokker 70. Southampten en Inverness zijn de vijftiende en zestiende Britse bestemmingen van KLM. Verder wordt Dresden in het oosten van Duitsland vanaf 16 mei dagelijks door KLM bediend, eveneens met een Fokker 70.

Genua

Omdat Genua de zesde grootste stad in Italië is en zowel voor vakantie- als zakelijke doeleinden in trek is, ziet KLM de hoofdstad van Ligurië als een mooie toevoeging aan haar netwerk. De rijke culturele geschiedenis van de stad, de indrukwekkende bezienswaardigheden en het eten maken Genua aantrekkelijk voor vakantiereizigers. Het is tevens een interessante zakelijke bestemming, omdat Genua onderdeel uitmaakt van de industriële driehoek van Noordwest-Italië (MilaanTurijn-Genua), een van de belangrijkste economische centra van Italie.

Valencia

Valencia is de derde stad van Spanje, na Madrid en Barcelona. Het is een van de populairste bestemmingen in Spanje dankzij de combinatie van een prachtig historisch centrum, fantastische stranden en de moderne Ciutat de les Arts i les Ciències (Stad van Kunst en Wetenschappen). Later dit jaar worden ook Ibiza (vanaf 21 mei op zaterdag en zondag en vanaf 4 juli dagelijks) en Alicante (vanaf 2 juli dagelijks) nog toegevoegd aan de Spaanse bestemmingen van KLM.

Southampton

Southampton is de grootste stad van het graafschap Hampshire aan de zuidkust van Engeland en ligt 121 kilometer ten zuidwesten van Londen en 31 km ten noordwesten van Portsmouth. Southampton is bekend van de RMS Titanic, de Spitfire en als thuishaven van een aantal van de grootste cruiseschepen ter wereld. Southampton heeft een groot winkelcentrum met de naam West Quay.

Inverness

Inverness is de toegangspoort tot de Schotse Hooglanden, bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving (Loch Ness en Isle of Skye). Het gebied rondom Inverness staat bekend om de economische bedrijvigheid.

Dresden

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. De stad is gelegen in een vallei aan de rivier de Elbe, in de buurt van de Tsjechische grens. Dresden heeft een lange geschiedenis als de hoofdstad en de koninklijke residentie van de keurvorsten en koningen van Saksen. Door de eeuwen heen is de stad hierdoor voorzien van culturele en artistieke hoogtepunten. De stad is vooral bekend vanwege de fraaie barok en rococo in het stadscentrum.