Low cost vliegmaatschappij Ryanair opent eind in december op Maastricht Aachen Airport haar eerste vaste basis in Nederland. Er wordt één vliegtuig gestationeerd. Bovendien worden drie nieuwe bestemmingen toegevoegd, waardoor het totaal aantal Ryanair routes vanaf het Limburgs/Duitse vliegveld op veertien komt. De nieuwe basis van Ryanair levert op termijn jaarlijks 450.000 passagiers en 450 banen op voor MAA, aldus Michael Cawley, tweede man van Ryanair. Dit jaar stappen naar verwachting 155.000 mensen op MAA in een Ryanair-vliegtuig. Volgend jaar verwacht Ryanair een verdubbeling tot 300.000. Daarna zal de groei verder doorzetten.

Bestemmingen

Er komen ook drie nieuwe bestemmingen bij. Ryanair gaat vanuit Maastricht vliegen op Dublin, Londen Stansted en Venetië Treviso. Op termijn wil de maatschappij meer vliegtuigen op de luchthaven neerzetten. Dat betekent dat er Nederlandse stewardessen, onderhoudstechnici en piloten zullen worden aangetrokken. Het grote voordeel van het hebben van een basis is dat Ryanair daar zelf de bestemmingen van de vluchten kan gaan kiezen. Een luchthaven die geen basis is, kan alleen als bestemming worden gekozen. De luchtvaartmaatschappij gaat 70 miljoen euro in MAA investeren.

Maastricht verslaat met de toekenning Eindhoven Airport, dat ook graag basis had willen worden. Hoewel Eindhoven jaarlijks veel meer Ryanair-passagiers verwerkt, heeft het in de toekomst te weinig mogelijkheden om nieuwe vluchten aan te kunnen bieden. De vliegmarges voor Maastricht zijn juist onlangs verruimd.

Lees binnenkort alles over de bestemmingen van low-cost vliegmaatschappijnen op
Budgetbestemmingen.nl