Pretpark Gardaland bij het Gardameer in Italië, opent in 2018 een nieuw en groot themagebied voor kinderen: Peppa Pig Land. Kleinere kinderen kunnen zich dan naast Fantasy Kingdom, met alle spectaculaire attracties en shows, helemaal uitleven in drie thema-gebieden speciaal voor hen: Prezzemolo Land, Prezzemolo Magic Village, Kung Fu Panda Academy en Peppa Pig Land. Gardaland is met 2,7 miljoen bezoekers en ruim 50 spectaculaire attracties het grootste amusementspark van Italië.

Peppa Pig

Peppa Pig is een van de belangrijkste merken ter wereld in de markt voor het voorschoolse entertainment. Het populaire animatie-televisieprogramma wordt in meer dan 180 landen uitgezonden en in 40 talen vertaald. Het programma heeft een universele aantrekkingskracht op zowel meisjes als jongens over heel de wereld.

Ook in Italië is Peppa Pig bij veel kinderen en ouders bekend en populair dankzij de succesvolle televisieserie en een reeks producten. Peppa Pig vertelt over het dagelijkse leven van kinderen maar ook dat van volwassenen en maakt gebruik van direct, helder, simpel en praktisch taalgebruik en draagt belangrijke educatieve waarden uit.

Voor de realisatie van het Peppa Pig Land in Gardaland is een aanzienlijke investering voorzien. De attractie zal straks een magische sfeer hebben, waarin de favoriete personages en locaties van het televisieprogramma tot leven komen, om zodoende gezinnen met kleine kinderen een onvergetelijke dag vol entertainment te bieden.

Het nieuwe themagebied in het pretpark bij het Gardameer is het resultaat van de samenwerking tussen Merlin Entertainments/Gardaland en Entertainment One (eOne), eigenaar van Peppa Pig. Dit mondiale partnerschap verleent Merlin Entertainments – en dus ook Gardaland – de rechten om nieuwe formats, attracties en overnachtingsfaciliteiten te implementeren met het Peppa Pig-thema, met Peppa Pig, haar familieleden en haar vriendjes.