Op een top tien van de mooiste skylines ter wereld zou Hongkong wel eens hoge ogen kunnen gooien. Is het overdag al een indrukwekkend gezicht, ’s avonds verandert het aanzicht van de miljoenenstad in een groot fonkelend lichtspektakel. Naast de geijkte viewing points als de ‘Avenue of Stars’ boulevard op Kowloon en ‘The Peak Tower’ uitzichtattractie op Hong Kong Island zijn er tientallen andere opties voor weergaloze uitzichten.

Wat te denken van een helikoptervlucht over de stad, in een cabine met een glazen bodem over het eiland Lantau zweven, een 360 graden uitzicht vanaf het hoogste kantoorpand ICC, een ‘panoramic wee experience’ in het mannentoilet van de Felix Bar in het Pensinsula Hotel, een drankje nuttigen met overweldigend uitzicht in Ozone, de hoogste bar ter wereld, of naar het uitkijkpunt op de 55ste verdieping van het ‘Two ifc’ kantoorcomplex op Hong Kong Island? Een bloemlezing uit het grote aanbod…

Helikoptervlucht

Het kost een paar stuivers maar je zult de ervaring niet snel vergeten: een helikoptervlucht over Hongkong. Wil je het echt in stijl doen dan kan het bijvoorbeeld met de eigen helikopter vanaf het dak van het Peninsula hotel, vluchtduur is 15, 30 of 45 minuten. Aanbieders zijn bijvoorbeeld Helicopters HK en Heliservices.

Cabine met glazen bodem

Voor een indruk van groen Hongkong zonder wolkenkrabbers is een rit in de gondelbaan over Lantau eiland een aanrader. Het vertrekstation ligt vlak naast de luchthaven van Hongkong waarna je in 25 minuten over een afstand 5,7km over het bosrijke Lantau zweeft. Mooie vergezichten op de luchthaven, de zee, Lantau eiland en Big Buddha. Spectaculair zijn de cabines met een glazen bodem.

Cocktail nippen op 118de verdieping

Ze claimen de hoogste bar ter wereld te hebben: het Ritz-Carlton hotel gevestigd in de ICC kantoorkolos op West Kowloon. De Ozone bar bevindt zich op de 118de verdieping. Durfallen gaan naar het buitenterras maar je kunt ook gerieflijk achter de ramen van de bar naar de betoverende skyline van Hong Kong Island kijken. Wil je niet naar deze bar dan kun je ook naar de Sky100 Hong Kong Observation desk gaan op de 100ste verdieping. Op een hoogte van 393 meter heb je 360 graden uitzicht op de stad.

Plassen met uitzicht

Dit ongewone uitzichtpunt is helaas alleen geschikt voor mannen – de toiletten van de Felix bar in het sjieke Peninsula hotel. Is een bezoek aan de door Philippe Starck ontworpen bar en restaurant al een belevenis – niet in de laatste plaats vanwege het uitzicht op de skyline van Hong Kong Island – mannen gaan daar graag ook even naar de urinoirs want nog nooit in je leven heb je geplast met zo’n uitzicht door de ramen…

Uitzicht op Kowloon

Ook op Hong Kong Island heb je enkele locaties waar toeristen zich kunnen vergapen aan panorama’s. Bijvoorbeeld in het Two ifc kantoorpand dat op Central staat en met zijn 420 meter het op een na hoogste pand ter wereld is. Op de 55ste verdieping is een uitzichtpunt. Kijk alvast even op de website voor een voorproefje. Een van de markantste gebouwen op Hong Kong Island is 367 meter hoge Bank of China Tower naar een ontwerp van de Chinese–Amerikaanse architect I.M. Pei. De asymmetrisch gevormde wolkenkrabber van 70 verdiepingen heeft op de 42ste verdieping een skydeck.

Groen groener groenst

Op Hong Kong Island alleen groen willen zien? Het kan wanneer je over de ‘Drakenrug’ (Dragon’s Back) gaat wandelen, een mooie wandelroute over een bergkam midden op Hong Kong Island. Op korte afstand van de drukte van het zakencentrum biedt deze wandeling prachtige vergezichten op Shek O, Tai Long Wan, Stanley, Tai Tam en de Zuid Chinese Zee met geen wolkenkrabber in zicht.

Nadere info over Hongkong op Discover Hong Kong.