Vanaf 25 mei kun je met de nachttrein een stedentrip maken naar verschillende Europese steden. Reisorganisatie TUI gaat een aantal keer per maand met een nachttrein reizen rechtstreeks naar zes Europese steden: Venetië, Florence, Milaan, Kopenhagen, Praag en Wenen. De treinen vertrekken tussen 16.30 uur en 20.00 uur vanaf Utrecht Centraal of Amsterdam Centraal. En afhankelijk van je bestemming, kom je de volgende ochtend tussen 8.00 uur en 11.00 uur aan op het station in bijvoorbeeld hartje Venetië. De nachttreinen hebben slaapplaatsen en er is keuze uit diverse klasses in comfort.

Citytrip met de trein

Op dit moment biedt TUI al treinreizen voor stedentrips naar Parijs, Londen, Brussel, Keulen, Berlijn en Düsseldorf aan. Maar nu gaat het bedrijf voor het eerst ook nachttreinen inzetten voor stedentrips naar zes Europese steden. TUI werkt hierbij samen met het bedrijf GreenCityTrip, dat al sinds oktober 2021 treinreizen met een nachttrein aanbiedt naar diverse populaire Europese steden, zoals Milaan, Venetië, Verona, Praag, Innsbruck en Wenen. Een TUI stedenreis met de GreenCityTrip trein heeft een duur van 5 dagen en 4 nachten. De eerste en de laatste nacht worden in de trein doorgebracht. En dat is dan dus inclusief treinreis, overnachting in hotel, onbeperkte bagage en geld-terug-garantie. Voor de vakantiegangers betekent het lekker relaxed reizen (instappen en wakker worden middenin de stad), zonder de stress van urenlange wachtrijen op Schiphol of drukke wegen op weg naar je bestemming. Een stedentrip met de trein is ook ideaal voor mensen met vliegangst.

Duurzaam reizen

TUI biedt de treinreizen aan als groen alternatief voor vluchten. Op deze manier wil de reisorganisatie meer aandacht richten op het duurzaam reizen naar het buitenland. TUI zegt de trein te zien als een waardevolle en duurzame aanvulling in de vervoerskeuzes die een reiziger heeft. Reizen met het vliegtuig is net als met de auto namelijk slecht voor het milieu, terwijl reizen met de trein veel groener is.