Ryanair gaat deze zomer zeven nieuwe bestemmingen aanvliegen vanaf Airport Weeze. Bovendien voert de Ierse prijsvechter de frequentie van tien andere vluchten op vanaf het vliegveld in Duitsland net over de grens bij Boxmeer. In de zomer vliegt Ryanair vanaf Airport Weeze naar 53 bestemmingen.

De nieuwe bestemmingen vanaf half mei zijn: Bilbao in Noord-Spanje (drie keer per week), Jerez de la Frontera in Zuid-Spanje (twee keer), Mahon op het eiland Menorca (twee keer), Pescara in Italië (drie keer), Chania op Kreta (twee keer), Thessaloniki in Griekenland (drie keer) en in het najaar Warschau in Polen (vier keer). Ook worden de frequenties van bestaande vluchten op populaire bestemmingen als onder meer Barcelona en Stockholm verhoogd.

De aankondiging van Ryanair is opmerkelijk omdat de invoering van vliegtaks in Duitsland in 2011 de Ierse luchtvaartmaatschappij aanleiding gaf het aantal bestemmingen met twaalf terug te brengen en frequenties van bestaande vluchten te verlagen. Daardoor verloor Airport Weeze vorig jaar 500.000 passagiers, dat is 17 procent van het totale aantal in 2010.

Veel reizigers weken uit naar Eindhoven Airport waar Ryanair haar vluchtschema flink uitbreidde, evenals het Pools-Hongaarse WizzAir dat zich helemaal terugtrok van Weeze.

Voor meer info over goedkope bestemmingen, zie Budgetbestemmingen.