Sinterklaas en de Kerstman lijken dit jaar een deel van hun inkopen te doen aan de andere kant van het Kanaal. In de afgelopen periode zijn significant meer tickets verkocht voor vluchten van Amsterdam naar Londen. Dat melden luchtvaartmaatschappijen als easyJet, Ryanair, KLM en Transavia. De gunstige wisselkoers en de lage ticketprijzen spelen hierin een belangrijke rol en zorgen dat Londen een stuk goedkoper is geworden als bestemming voor een citytrip of een dagje kerstshoppen.

Kerst

De stad Londen en de grote winkelketens zijn begin november gestart met hun kerstcampagnes om bezoekers te verleiden om in Londen de kerstcadeaus in te kopen. Door de gunstige wisselkoers voor landen met de Euro en de (historisch) lage ticketprijzen, is dit voor veel mensen toegankelijk en aantrekkelijk voor een korte citytrip. Hierdoor heeft bijv. easyJet op de route tussen Amsterdam en Londen het aantal boekingen flink zien toenemen. Het merendeel (60%) van deze boekingen zijn stedentrips, reizen van 3 dagen of korter.

easyJet

EasyJet vloog afgelopen jaar 1,8 miljoen passagiers naar een van de vier bestemmingen in Londen: Gatwick, Stansted, Luton en Southend. Voor komend jaar is de capaciteit verhoogt naar 2,1 miljoen stoelen verspreid over tot wel 20 vluchten per dag naar de Britse hoofdstad. Naast een aantrekkelijke bestemming voor liefhebbers van een citytrip, blijft Londen ook een belangrijke zakelijke bestemming. Circa een derde van alle easyJet passagiers van en naar Schiphol, vliegt met een zakelijke reden.

Kortingskaart

Een stedentrip naar Londen wordt nog goedkoper en handiger met de London Pass. Met deze kortingskaart heb je gratis toegang tot de belangrijkste attracties in Londen en geen last van wachtrijen bij de kassa. Je kunt de kaart ook uitbreiden met gratis openbaar vervoer.