Dit jaar vindt alweer de 19e editie plaats van L´Isola del Cinema, een openluchtfestival in Rome dat geheel in het teken staat van de ‘zevende kunst’, oftewel cinema. In juni, juli en augustus krijgen de duizenden bezoekers zeventig nachten lang tientallen films voorgeschoteld, van de bekende romantische komedie To Rome with Love tot de stomme film The Artist. Natuurlijk komen er ook Italiaanse pareltjes aan bod, zoals de dramafilm Magnifica Presenza. De Italiaanse films zijn echter niet voorzien van ondertiteling, dus neem je Italiaanse taalgids maar alvast mee!

L´Isola del Cinema betekent letterlijk ‘Het eiland van de cinema’, een naam die ook naar de locatie van het festival verwijst. Het Tibereiland is namelijk de gastheer van het festival en is te vinden in het hart van Rome. Diegene die vierkante ogen hebben gekregen, hoeven het terrein nog niet te verlaten. Er staan namelijk nog meer activiteiten op het festivalprogramma. Zo kun je heerlijke Italiaanse wijnen proeven, modeshows en andere optredens bijwonen of je mening geven tijdens een debat.

L´Isola del Cinema is geheel gratis en zeker een bezoekje waard. Neem een dekentje mee, laat je zak popcorn thuis en geniet van alles wat dit geweldige evenement te bieden heeft!

Wil je een bezoek aan L´Isola del Cinema graag combineren met een stedentrip naar de Eeuwige Stad? Kijk dan eens bij Oh-Rome, want zij bieden een breed scala aan appartementen in de Italiaanse hoofdstad. De meeste appartementen zijn ook voorzien van een TV, voor het geval je niet genoeg kunt krijgen van de bewegende beelden…