De jonge luchtvaartmaatschappij LEVEL, die sinds april 2019 vanaf Amsterdam vliegt, heeft het vluchtschema voor het zomerseizoen van 2020 bekend gemaakt. Er zijn zeven routes vanaf Schiphol. De meest frequente routes zijn naar de Italiaanse hoofdstad Rome met 13 vluchten per week en naar Londen-Luton met 14 vluchten per week. Naar Wenen, Barcelona en Milaan gaat Level één keer per dag vliegen. Verder zal de low-cost vliegtuigmaatschappij zes keer per week naar Lissabon vliegen en iedere zaterdag zal er een vlucht vertrekken naar het Canarische eiland Fuerteventura. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 34,99 voor een enkele reis inclusief handbagage tot 10 kg.

LEVEL

LEVEL startte haar activiteiten in juli 2017 en heeft Barcelona als thuisbasis. Na de longhaul-bases in Barcelona en Parijs Orly en de shorthaul-basis in Wenen werd Amsterdam Airport Schiphol in april 2019 de vierde basis van Level. De budgetvlieger beschikt in totaal over dertien vliegtuigen en maakt gebruik van de Airbus A320, A321 en A330.

LEVEL maakt deel uit van de Brits-Spaanse International Airlines Group (IAG). Dat is de onderneming die in januari 2011 ontstond na een fusie tussen British Airways en Iberia, respectievelijk de nationale luchtvaartmaatschappijen van Groot-Brittannië en Spanje. Naast British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling is Level een van de vijf merknamen die IAG hanteert. LEVEL werd in 2017 opgericht als pan-Europese prijsvechter om de strijd aan te gaan met maatschappijen als Norwegian en Eurowings.