Van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari vindt in de Jaarbeurs van Utrecht de jaarlijkse Vakantiebeurs plaats. Een dagkaart voor dit evenement kost tijdens de beursdagen € 15,50 (volwassenen). Wie nu online kaarten bestelt betaalt tijdelijk slechts 12,00 per kaartje, een korting van maar liefst 3,50 euro per persoon. Deze actie geldt slechts tot en met 14 januari, dus wees er snel bij!

Op de Vakantiebeurs is er heel veel te doen om al helemaal een dagje vakantie te beleven. Zo kun je op een ontdekkingstocht over een heuse Camping by Night, je kan een workshop volgen op het fotografiepaviljoen en je kan vragen stellen aan mensen (reisleiders en locals) die jouw vakantiebestemming door en door kennen. Zij geven je graag leuke tips van wat je echt moet zien.

Natuurlijk proef je op de Vakantiebeurs ook lekkere hapjes uit alle windstreken. Zo is er bijvoorbeeld een Culinaire Route, waarbij je voor € 7 zes drankjes of gerechtjes krijgt. En dit is slechts een tipje van de sluier van de vele activiteiten die je op de beurs kunt vinden.

Nieuw: indeling op type vakantie
De Vakantiebeurs is vernieuwd! Want naast alle bestemmingen is de beursvloer dit jaar ook ingedeeld op type vakanties. Want als je bijvoorbeeld actief bezig wil zijn, dan is het wel handig dat de info over fiets- en wandelreizen bij elkaar op de beursvloer te vinden is. Er zijn op de beurs 6 themawerelden, met een centraal plein waar je alles vindt over het type vakantie van jouw voorkeur:

ONTDEK Avontuur & Verre bestemmingen – Hét kloppende hart voor de avontuurlijke reiziger, waar informatie en inspiratie centraal staat voor de reizen verder weg.
ACTIEF Fiets & Wandel – Een eigen plein voor bezoekers die op zoek zijn naar actieve fiets- en wandelvakanties.
ZIEN Stedentrips & Cultuur – Voor de hard groeiende markt van liefhebbers van stedentrips en cultuurreizen.
SAMEN Familie & Kinderen – Ouders kunnen zich hier oriënteren op de mogelijkheden voor vakanties met kinderen dicht bij huis maar ook naar verre bestemmingen.
VAAR Cruisen & Zeilen – Cruises en zeilen groeien in populariteit. Hier vind je alles over super verzorgde cruises en de vrijheid van een vakantie op een zeilboot.
BUITEN Kampeer & Camping – Hier zie je heel veel campings, glamping en een naaktrecreatieplein, thema-kampeervelden met nieuwste tenten, caravans en camperspak je en in het donker een ‘Camping by Night’…

De Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 15 t/m zondag 19 januari. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 – 18.00 uur met op vrijdag een avondopening tot 21:00 uur (‘Vakantiebeurs by Night’).