Vrijwel elke grote Westerse wereldstad kent een wijk Little Italy, een overblijfsel van de grote Italiaanse emigratiegolf rond 1900. Levendige Italiaanse wijken die uitgroeiden tot gezellige buurten waar je vooral ook goed kon eten en drinken. Het tijdschrift De Smaak van Italie heeft in het november-nummer een reportage over de Italiaanse wijken in New York, Sao Paulo, Melbourne en Amsterdam.

Little Italy

In het verlengde hiervan organiseert De Smaak van Italië op 4, 5 en 6 december het evenement Little Italy in de prachtige Posthoornkerk in Amsterdam: een kerstfair die helemaal in het teken staat van Italië. Tijdens dit kerstevenement kun je letterlijk de smaak van Italië proeven en beleven. Met volop mogelijkheden om je te laten inspireren op culinair gebied en cadeau-ideeën op te doen voor sfeervolle feestdagen in Italiaanse stijl.

Er worden onder andere workshops georganiseerd, je kunt cocktails van Martini of de beroemde limoncello van Villa Massa proeven, een bezoekje brengen aan de mozzarellabar en de inspiratietafels voor de kerst of de twee restaurants die aanwezig zullen zijn bezoeken (waaronder Roberto’s van het Hilton Hotel in Amsterdam, een van de beste Italiaanse restaurants) . De Posthoornkerk biedt een prachtig en sfeervol decor voor deze kerstfair. De kerk ligt in de Haarlemmerstraat en die is uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Amsterdam..!

Openingstijden

Vrijdag 4 december van 15.00 tot 21.00 uur.
Zaterdag 5 en zondag 6 december van 10.00 tot 18.00 uur.
Prijs per ticket bij de kassa € 15,-, in de voorverkoop € 12,50.