Eind november komt de binnenstad van Praag langzaam maar zeker weer helemaal in kerstsfeer. De straten en pleinen zijn mooi verlicht, en je kunt tijdens een bezoek aan Praag in december genieten van kerstmarkten, muziek en typische lekkernijen in een sprookjesachtige sfeer.

Kerstmarkten
Er zijn meerdere kerstmarkten in Praag, de twee grootste zijn op het Wenceslas Plein en het Oude Stadsplein, vanaf 1 december tot 6 januari. Op het Oude Stadsplein vind je een gigantische versierde kerstboom die het eerste weekend van december feestelijk wordt ‘aangestoken’.

Kerstmis in Tsjechië staat bol van tradities: zo wordt er zelfs een beloning uitgeloofd aan de Tsjech die de kerstboom aan het stadsbestuur tipt die uiteindelijk op het Wenceslas Plein staat. Op de kerstmarkten maak je kennis met de Tsjechische cultuur: geniet van lokale delicatessen als hete punch (punc), een glaasje glühwein (svarene vino) of de Tsjechische opgerolde lekkernij met amandelen en suiker (trdelník). Overal in de stad vind je zangkoren, optredens en concerten die zorgen voor een authentieke kerstsfeer.

Kerstinkopen doen in Praag is extra gezellig als de stad bedekt is met een sneeuwlaagje. Je kunt heerlijk shoppen in kerstsfeer in winkelstraten als Na Prikope en de Parizska straat. Voor wie genoeg heeft van het winkelen bezoekt één van de vele Praagse musea zoals het Centrum Voor Hedendaagse Kunst (DOX) of het kunstmuseum AMoYA.

Tip: Meer informatie voor een stedentrip naar Praag vind je op de website van Praag.