Skyscanner, de zoekmachine voor vliegtickets, heeft onderzocht welke Europese steden het meest waar voor je geld bieden. Istanbul blijkt de voordeligste citytrip, terwijl Amsterdam relatief duur is. Skyscanner onderzocht in elke stad de kosten van drie overnachtingen in een tweepersoonskamer in een centraal gelegen driesterren hotel, twee kaartjes voor de hop-on hop-off bus tour en twee entreetickets voor de populairste attracties.

Istanbul

Hieruit bleek dat Istanbul de stad is waar de toerist het meest waar voor zijn of haar geld krijgt. In deze stad zijn de kosten voor een hotel, een dagje met de sightseeing bus en een bezoekje aan de Galata toren en het Hagia Sophia Museum maar € 198,- per koppel. Op de tweede plek staat Praag, waar voor € 277,- hotel, bus en een bezoek aan het Estates theater en de burcht van Praag zijn inbegrepen. De stad Madrid maakt de top drie compleet want voor een bedrag van € 325,- zijn hotel, bus en een bezoekje aan het Prado museum en het Koninklijke Paleis voor twee personen inbegrepen.

Duur

Op de tiende plaats staat Amsterdam. Vooral de hotelovernachtingen jagen de bezoeker op kosten want hiervoor moet maar liefst € 326,- worden neergeteld. Voor een totaalbedrag van € 408,- zit de hop-on hop-off tour erbij, een vaartocht door de grachten en een bezoek aan het Anne Frank huis. Nog duurder dan Amsterdam zijn Barcelona, Parijs, Londen en Rome.

Natuurlijk spelen in het totale kostenplaatje van de stedentrip de reiskosten ook een belangrijke rol. Skyscanner biedt een gemakkelijke en snelle manier om te zoeken naar goedkope vliegtickets.