Met een kortingscode Kras Reizen boek je nu ook een voordelige stedentrip naar Istanbul. In oktober 2012 werd Istanbul verkozen tot voordeligste stad voor een stedentrip en wat veel mensen betreft is het ook een van de leukste bestemmingen. Op ongeveer drie uur vliegen van Nederland bevind je je in een stad die zich op twee continenten bevindt en zowel heel authentiek als heel modern is: interessante tegenstellingen! Een weekend is eigenlijk niet genoeg: je kunt je makkelijk een week vermaken in de stad.

Istanbul is een stad met een eeuwenoude geschiedenis. Die geschiedenis is dan ook nog overal te voelen. De Aya Sofya, ooit een kerk, later een moskee en inmiddels een museum is een van de meest indrukwekkende bouwwerken in Istanbul. De Sultan Ahmet moskee, beter bekend als de Blauwe moskee, is ook een bezoek waard. Hou er wel rekening mee dat je een moskee betreed, blote voeten en degelijke kleding zijn dus gewenst. De Blauwe Moskee en de Aya Sofya liggen op loopafstand van de Grote Bazaar. Een wirwar van overdekte straatjes met winkeltjes en kraampjes waar werkelijk alles te koop is. “Kijken, kijken, niet kopen!” zul je hier als Nederlander regelmatig horen.

Naast alle bekende bezienswaardigheden is ook het Topkapi Paleis een aanrader. Dit paleis ligt aan de Bosporus en het geeft een prachtig beeld van het leven van de sultans. Neem vooral deel aan de rondleiding door de harem, waar de 400 (!) vrouwen van de sultan woonden. Als je vanaf het balkon van het paleis uitkijkt over het felle blauw van de Bosporus wil je eigenlijk maar een ding: het water op! Dat kan, langs de kade liggen overal rondvaartboten aangemeerd en de schippers doen alles om je aan boord te krijgen. Onderhandelen over de prijs kan dus prima! Op de boot lijkt de drukte van de stad heel ver weg en heb je een prachtig uitzicht over de villa’s langs de kade.

Om een compleet beeld te geven van Istanbul zou deze blogpost eigenlijk het formaat van een reisgids moeten hebben. Neem daarom zelf eens een kijkje en ontdek de vele kanten van de stad! In het voorjaar is de temperatuur er gemiddeld een graad of 20, waardoor het al snel aangenamer aanvoelt dan in Nederland. Een perfecte manier om de lente te beginnen!