Voor wie komende tijd voor een stedentrip naar Rome vertrekt bestaat vandaag de kans om een handige en informatieve app over de musea in Rome gratis te downloaden. De bezitter van een smartphone of tablet in zijn of haar reiskoffer heeft dankzij de app MiC Roma voortaan steeds een superhandige tool bij de hand. Deze applicatie is vandaag gratis te downloaden op je smartphone en/of tablet (zowel Apple als Android). Deze actie is van korte duur (de precieze tijd wordt niet vermeld), aarzel dus niet en doe het meteen!

De toeristische dienst van de stad Rome (Roma Capitale – Musei in Comune) biedt al langer deze (tot nu toe betaalde) applicatie aan. De app geeft Rome-bezoekers toegang tot real-time informatie over alle activiteiten, tentoonstellingen, evenementen, plattegronden en educatieve projecten van de 20 stedelijke Romeinse musea en dit zowel in het Italiaans als in het Engels.

De interface is aantrekkelijk maar tegelijk bewust sober gehouden zodat de toepassing gemakkelijk te bedienen valt. Hij is ideaal om tijdens een bezoek aan Rome te gebruiken, zowel ’s avonds in je hotel ter voorbereiding van de volgende dag (er is voldoende diepgang) als overdag ter plaatse.

Menu

Onderaan het scherm bevindt zich een menu met 5 grote iconen: Home – Musea – Activiteitenkalender – Fotogalerij – Kaart. In “Musea” kun je gedetailleerde informatie over elk museum terugvinden zoals de beschrijving van het museum, de openingsuren, informatie over tickets en reserveringen, tentoonstellingen, evenementen, workshops en rondleidingen, de precieze locatie op een kaart, foto’s en video’s.

Via “Activiteitenkalender ” kun je alle tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten van alle musea raadplegen. In de “Fotogalerij” vind je een fraaie selectie van een aantal werken in foto’s met hoge resolutie en video’s van plekjes in de musea. Via “Kaart” is het mogelijk de precieze plaats van de musea op de kaart van Rome op te vragen met de mogelijkheid om dankzij GPS een eigen traject uit te stippelen.

De app kan zowel offline als online gebruikt worden en is een welkome aanvulling op de traditionele reisgidsen omdat de informatie altijd up-to-date is, er heel wat multimedia kan geraadpleegd worden en nu zeker ook omdat de app volledig gratis is!

Meer info en downloadlocaties:

• https://museiincomuneroma.wordpress.com/2012/01/13/app-mic-roma-da-oggi-disponibile-per-iphone-e-smartphone-android/
• https://www.museiincomuneroma.it/musei_digitali/mic_roma_app

Meer over Rome op Rome-Nu.