De websites van online reisuitgever Stedenman hebben een goed jaar achter de rug. Evenals voorgaande jaren stegen ook in 2016 de bezoekersaantallen en pageviews onverminderd door. Met ruim 2 miljoen bezoekers en ruim 6 miljoen pageviews voor de online stadsgidsen en reisgidsen van Stedenman zet de groei van de afgelopen jaren door.

Nederland

De websites van Stedenman richten zich met name op de belangrijkste steden voor een stedentrip in Europa. City guides met uitgebreide, onafhankelijke en actuele informatie en tips. Naast bekende toppers als Rome, Praag, Sevilla, Florence, Gardameer en Toscane, heeft Stedenman vorig jaar ook de eerste Nederlandse steden toegevoegd aan het aanbod: Amsterdam en Eindhoven. Daar komt dit jaar ook Den Haag bij. Andere nieuwe sites in 2016 waren Brussel-Nu en Londen-Nu. In 2017 wordt de lancering verwacht van de sites over Valencia en Wenen.

City walks

Een nieuw project voor Stedenman in 2017 zijn de stadswandelingen. Unieke city walks, meestal rond een bepaald thema (persoon, kunst- of architectuurstroming), die binnenkort zijn te downloaden als pdf voor op mobiel en tablet of te bestellen als handige papieren gids. In een later stadium worden deze wandelingen verrijkt met Augmented Reality (AR), zodat je met Rembrandt als gezelschap door Amsterdam kunt lopen of samen met Dante door Florence. Binnenkort meer hier over! Voor deze nieuwe ontwikkeling is Stedenman op zoek naar partners die graag willen meedenken of meewerken aan deze supergave nieuwe producten. Interesse? Mail naar info-at-stedenman.nl.