Verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn dankbaar in het gat gesprongen dat is ontstaan in de winterdienstregeling van Eindhoven Airport doordat Ryanair zijn basis op de luchthaven in Eindhoven heeft gesloten. Daardoor zijn er voor andere luchtvaartmaatschappijen extra slots (landingen en starts) beschikbaar gekomen, vooral in de ochtend.

Transavia

Met name Transavia profiteert door een uitbreiding van het aantal vluchten naar negen populaire bestemmingen. Het gaat om Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. “Transavia breidt hiermee de komende maanden de capaciteit vanaf Eindhoven Airport flink uit”, zegt Erik-Jan Gelink, commercieel directeur van Transavia. “Het gaat om ongeveer 30.000 extra stoelen tot en met eind maart 2019.” Ook Wizz Air en TUI kregen extra slots toegewezen.

Moskou

Een nieuwkomer op Eindhoven Airport is de Russische prijsvechter Pobeda. Deze luchtvaartmaatschappij, een dochter van Aeroflot, gaat vanaf 21 december vier keer per week vliegen tussen Moskou en Eindhoven. De bestemming Moskou geldt voor dit moment voor het winterseizoen, maar ook voor de zomer zijn slots aangevraagd.