In mei 2019 opent het nieuwe GardaLand Magic Hotel bij pretpark Gardaland in Italie. Gardaland bij het Gardameer is het grootste pretpark van Italië met jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers. Het Gardaland Magic Hotel wordt na het Gardaland Hotel en het Gardaland Adventure Hotel het derde hotel in het Gardaland Resort. Het Gardaland Magic Hotel zal 128 kamers bervatten, In totaal kunnen bezoekers van het Gardaland Resort dan terecht in liefst 475 kamers, waarvan 257 met een thema. De eerste boekingen voor het nieuwe hotel komen al binnen. De twee bestaande hotels hadden in 2018 een (record-)bezettingsgraag van 85%. “Onze geheel gethematiseerde kamers bieden kinderen en hun families een onvergetelijke ervaring in de magische wereld van Gardaland. Onze gasten worden ontvangen door pratende bomen, magische paddenstoelen, gevleugelde eenhoorns, tovenaars en andere fantasiewezens” aldus de directeur Marketing, Sales & Marketing van Gardaland.

Themakamers

In de kamers Foresta Incantata voelen de gasten zich bewoners van groot magisch woud. De volwassenen slapen aan de voet van een indrukwekkende pratende boom en de kinderen brengen de nacht door onder reuzenpaddenstoelen, bloemen en klimplanten. Wie kiest voor de kamer Cristallo Magico, brengt de nacht door in een schitterend kasteel gebouwd van glinsterend ijs. De volwassenen zijn de koning en de koningin van een betoverd koninkrijk, bewoond door magische wezens, terwijl de kinderen, verkleed als onbevreesde ridders, de bewaarders zijn van enorme schilden en zwaarden ter verdediging van het kasteel. Iedereen slaapt omringd door indrukwekkende ijssculpturen, in een wereld waar witte gevleugelde eenhoorns en vliegende draken het luchtruim bevolken. In de kamer van de Grande Mago wonen de gasten in het huis van de tovenaar. De volwassenen slapen onder zijn magische hoed en bewonderen zwevende fantasie-eilanden, terwijl de kinderen leerlingen zijn van de Grote Tovenaar en leren met magische toverspreuken oude en geheime boeken te laten vliegen.

In 2018 was 58% van de hotelgasten afkomstig uit alle delen van Italië, uiteraard vooral gezinnen met kinderen. De meeste bezoekers uit het buitenland kwamen uit landen als Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Groot-Brittannië. Bezoekers uit Nederland en België bezoeken het park meestal voor één dag vanaf hun vakantieadres bij het Gardameer.