Van 10 tot en met 17 november vindt de zevende editie plaats van het spectaculaire lichtkunstfestival GLOW in de binnenstad van Eindhoven. Dit jaar zullen de kunstenaars hun licht laten schijnen op het thema ‘Faces & Façades’. Aan de hand van zowel spectaculaire lichtprojecties als ingetogen lichtinstallaties zullen de verschillende gezichten van de stad Eindhoven zich openbaren.

Een façade kan verraden of juist verbergen wat zich achter de voordeur afspeelt. De kunstenaars van GLOW veranderen door het toepassen van verschillende lichttechnologieën op gevels en in openbare ruimtes de identiteit van de stad in een voor de bezoeker bijzondere ervaring. Sommige kunstenaars beeldhouwen met licht en ruimte, anderen kiezen voor grootse projecties waarmee ze als een schilder vorm en kleur aanbrengen op het Eindhovense straatbeeld.

De lichtkunstenaars dagen met ‘Faces & Façades’ het publiek uit om de rationele, gestructureerde werkelijkheid voor een moment te laten varen en zich over te geven aan pure verbeelding. Op de vier kilometer lange route door de binnenstad ziet de toeschouwer het straatbeeld continu veranderen en wordt de dynamiek van de stad voelbaar.

Inmiddels is GLOW uitgegroeid tot een dynamisch evenement van internationale allure Vorig jaar trok het gratis te bezoeken lichtfestival maar liefst 360.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Naast spectaculaire projecties biedt GLOW ook ruimte voor ingetogen werk en experimentele lichttoepassingen. Door basisschoolkinderen, studenten en jonge kunstenaars projecten te laten uitvoeren laat de organisatie zien dat het lichtfestival ook een laboratoriumfunctie kent en dat GLOW een podium biedt voor talent dat zich verder wil ontwikkelen in de lichtkunst.

Meer informatie op de website van GLOW Eindhoven.